Triumf orădean la Cupa României

Editia din acest a Cupei României a consemnat succesul deosebit al judoului oradean, care a obtinut nu mai putin de 17 medalii, dintre care 15 la masculin, respectiv doua la feminin.

n întrecerea masculina, CS Municipal JC Liberty s-a situat detasat pe primul loc, cu un total de 75 de puncte, urmata de Dinamo Brasov, cu 24 p, respectiv Rapid, cu 11 p. Clasamentul a fost alcatuit prin aditionarea punctelor de la întrecerile individuale. Judoka oradeni au reusit sa câstige aurul la sase din cele sapte categorii de greutate. La 60 kg, finala s-a disputat „în familie”, între Iulian Surla si Cristian Rupa, victoria revenindu-i primului. La 66 kg, Dan Fâsie a cucerit medalia de aur, iar Szoke Laszlo pe cea de bronz. La 73 kg, întregul podium a fost oradean: 1. Marian Halas, 2. Ilie Popa (care a concurat accidentat), 3. Adrian Merge si Razvan Spiridon. T

ot o finala oradeana a avut loc la categoria 81 kg, unde Constantin Cojoc l-a învins pe Octavian Boboc la „punctul de aur”. La 90 kg, aurul i-a revenit lui Adrian Bogosel, în timp ce Daniel Matei s-a situat pe locul III. La 100 kg, Gheorghe Pop s-a situat pe primul loc, iar Balla Zsolt pe locul III. Tot o medalie de bronz a câstigat Abraham Szilard la +100 kg, aceasta fiind singura categorie care nu a fost adjudecata de oradeni. Alexandru Lungu, favoritul indiscutabil al categoriei, nu a putut concura, fiind accidentat. Echipa oradeana a fost pregatita de antrenorii Alexandru Lungu, Emil Morar, Iulian Surla si Aurelian Fleis.


În întrecerea feminina, echipa CS Crisul s-a situat pe locul III cu 8 p, dupa CSM Cluj Dinamo Bucuresti, cu 51 p, respectiv Steaua Bucuresti Petrom Ploiesti, cu 34 p. Medaliile oradencelor au fost obtinute de Olimpia Ianc (argint la 48 kg) si Raluca Mihu (bronz la 78 kg).

Gavril Nutiu