Trofeul Ecotura, în mâna „Vulturilor roşii”

Zece Hotare – Cinci echipaje de liceeni s-au confruntat la sfârşitul spăptămânii trecute, pentru a intra în posesia trofeului transmisibil Ecotura.

Concursul Ecotura, organizat anual de fundaţia Ecotop Oradea, a avut mai puţini concurenţi în acest an, înscriindu-se în total cinci echipe, două de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, două de la Colegiul Economic „Partenie Cosma” şi una de la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu”. „Au fost cam puţini. Se pare că interesul pentru asemenea activităţi organizate în aer liber este tot mai scăzut”, comentează Andrei Acs, coordonatorul evenimentului.

 

Câştigătorii, trei elevi de la Colegiul Economic din echipajul „Vulturii roşii”, au trecut cu succes toate probele propuse de organizatori, fiind recompensaţi la final cu trofeul Ecotura. Acesta va rămâne în posesia lor până la anul, când, conform regulamentului, vor fi obligaţi să participe din nou. Regulamentul mai prevede ca cei ce câştigă de trei ori consecutiv să devină posesorii definitivi ai trofeului.

 

„Scopul general al concursului este promovarea de forme alternative de educaţie civică şi de mediu în rândul tinerilor liceeni. Obiectivele generale sunt cunoaşterea, promovarea şi valorificarea zonelor de interes turistic, a ariilor naturale protejate din judeţulBihor, crearea unui cadru propice mai bunei cunoaşteri personale şi interpersonale, stimularea spiritului de echipă şi promovarea activităţilor de petrecere a timpului liber în natură, precum şi a activităţilor de voluntariat”, precizează organizatorii, în regulamentul publicat pe site-ul fundaţiei, www.ecotoporadea.ro.

 

Competiţia a durat trei zile şi a fost formată din diferite probe de cultură generală, traseu, autogospodărire sau orientare turistică şi s-a desfăşurat în apropierea Peşterii Bătrânului, pe Platoul Zece Hotare.

Monica Mateiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !