Trofeul Electricianului a debutat la Oradea

Imagini de la deschiderea oficială
Imagini de la deschiderea oficială - © FOTO: ELECTRICA SA
Participă 111 electricieni din toate companiile de distribuţie, întreţinere şi servicii a energiei electrice.


Cea de-a 39-a ediție a Trofeului Electricianului, cel mai important concurs profesional din domeniu, a început la Oradea. Evenimentul este organizat anul acesta, în perioada 9-13 iulie, de Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord (SDEE Transilvania Nord), parte a Grupului Electrica.

Trofeul Electricianului 2018 reuneşte la start reprezentanţi ai tuturor operatorilor de distribuţie a energiei electrice din România. Tematica abordează, ca de fiecare dată, o paletă largă de aspecte specifice activităţii, inclusiv simulări ale unor situații de avarie. Astfel, Trofeul Electricianului reprezintă un test profesional contra-cronometru şi o excelentă pregătire pentru momentele dificile din activitatea de zi cu zi.

„Este remarcabil faptul că reprezentanții companiilor de distribuție a energiei electrice reușesc de peste 40 de ani să organizeze această competiție de prestigiu. Trofeul Electricianului este un concurs profesional care reprezintă ceva cu adevărat special pentru noi cei din industrie, practic face parte din ADN-ul nostru, din identitatea companiilor pe care le reprezentăm. Totodată, este o modalitate excelentă de a stimula interesul şi preocupările angajaţilor din domeniu şi, în acelaşi timp, de a contribui la creşterea competenţelor profesionale, într-un moment în care sesizăm că există o problemă reală în ceea ce privește forța de muncă cu adevărat calificată în domeniu”, a declarat Cătălin Stancu, director general Electrica SA.

Participanţi

În cadrul fazei naţionale concurează cei mai buni 111 electricieni din toate companiile de distribuţie a energiei electrice, precum şi din cele de întreţinere şi servicii energetice (SDEE Transilvania Nord, SDEE Transilvania Sud, SDEE Muntenia Nord, e-distribuţie, Distribuţie Oltenia, Delgaz Grid și Adrem Invest).

Faza naţională se derulează în două etape. Prima etapă – unde concurenţii calificaţi din faza locală susțin o probă teoretică şi una practică.

După fiecare probă se acordă un punctaj, iar clasamentele finale se stabilesc pentru fiecare concurent prin cumularea probei teoretice cu cea practică. Ulterior, clasamentul pe echipe (pentru fiecare companie participantă) se realizează prin cumularea punctelor obţinute de cei trei concurenţi din echipa respectivă, pe fiecare specialitate de concurs.

A doua etapă constă în concursul cu public, la care participă cei mai buni cinci electricieni din ţară, calificaţi după prima fază, pentru fiecare categorie. Concurentul care obţine cel mai mare punctaj la întrebările de specialitate ale comisiei de examinare devine campion naţional la categoria sa.

Pe lângă câştigătorii individuali, sunt premiate şi echipele de distribuţie a energiei electrice, respectiv de servicii și mentenanță, ale căror componenţi acumulează cel mai mare punctaj şi cărora li se decernează premiul cel mare – Trofeul Electricianului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !