Trofeul Festivalului „Clujule, vatră de dor”, la Oradea

De Crina Dobocan
Trofeul festivalului a fost câștigat de Sorina Gabriela Sabău
Trofeul festivalului a fost câștigat de Sorina Gabriela Sabău
Trofeul Festivalului Național de Folclor „Clujule, vatră de dor” a fost câștigat de eleva Antonelei Ferche Buțiu.

Doi elevi de la Școala de Arte „Francisc Hubic” au reprezentat județul nostru la a treia ediție a Festivalului Național de Folclor „Clujule, vatră de dor”. Evenimentul a fost organizat de Școala de Arte „Tudor Jarda” din Cluj-Napoca, cu sprijinul Consiliului Județean Cluj.
Bihorul a fost reprezentat de cursanții Școlii de Arte „Francisc Hubic”: Sorina Gabriela Sabău (elevă în anul III, la clasa profesoarei Antonela Ferche Buțiu) și Gheorghe Alexandru Sferlea (anul IV, la clasa de vioară a profesorului Liviu Buțiu). Gabriela a concurat la secțiunea „Soliști vocali”, iar Alexandru la „Soliști instrumentiști”.

Juriul a apreciat înaltul nivel artistic la care s-au prezentat cei doi elevi.

Valori

Momentul prezentat de cei doi artiști în devenire a fost răsplătit de membrii juriului cu trofeul festivalului pentru Gabriela Sabău, și cu premiul II pentru Alexandru Sferlea.

Rezultatele obținute de cei doi cursanți dovedesc, încă o dată, că dascălii Școlii de Arte „Francisc Hubic” reușesc să modeleze, să îndrume, să încurajeze, să pună în valoare și să-i ajute pe tinerii care le calcă pragul să devină artiști valoroși în domeniul pe care și-l aleg și să obțină performanțe la cel mai înalt nivel.

„Școala de Arte «Francisc Hubic» este o instituție de cultură în cadrul căreia arta se manifestă sub toate aspectele ei. În afara învățământului formal, școala noastră este o pepinieră de talente, unde tinerii, și nu doar ei, își dezvoltă aptitudinile artistice, încurajați fiind să își exprime vocația și creativitatea în mod plenar, ajutați fiind de corpul didactic de aici, care prin profesionalism, atitudine, dăruire, realizează un climat propice pentru propășirea artistică ca și deziderat al școlii. Totodată, instituția noastră se situează în structura culturii locale ca un vector activ și de transmitere a artelor frumoase și tradiționale, atât prin activitățile didactico-pedagogice desfășurate cât și prin manifestările cultural-artistice pe care le organizează. Dovadă vie este și solicitarea publicului orădean pentru evenimentele cu conţinut artistic, organizate de instituția noastră”, a spus prof. Liviu Buțiu, directorul artistic al Școlii „Francisc Hubic”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !