Trofeul Salvamont 2006

Trofeul Salvamont 2006
PETROŞANI – Peste 100 de salvamontişti din întreaga ţară s-au întâlnit la sfârşitul săptămânii în Masivul Parâng la „Trofeul Salvamont 2006” care s-a finalizat cu inaugurarea Refugiului Salvamont din Parîng.

La întâlnirea anuală din acest an în care se sărbătoresc toţi salvatorii montani au participat şi veterani salvamontişti, cea mai mare parte a lor foşti mineri din Petroşani şi Petrila. Au fost premiaţi cei mai buni salvamontişti ai anului.

Sărbătoarea s-a încheiat cu inaugurarea Refugiului Salvamont, a cărui investiţie în valoare de 120.000 euro a fost suportată din fonduri europene şi de către Consiliul Local Petroşani.

„Până în acest moment am locuit în condiţii improprii. Ne mutăm în noul sediu imediat ce îl vom dota cu aparatură. Colegi cu noi vor fi jandarmii montani, se va amenaja un cabinet medical şi o farmacie”, declară Gheorghe Bîrlida, şeful Salvamont Parâng.

Noul sediu a fost inaugurat într-un mod inedit, mai ales că vremea n-a permis un spectacol grandios: cu şampanie spartă la intrare în sunet de navă lansată la apă.

Ina Jurcone0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase