Trotuar de porfir, din mai multe încercări

De Cristina Ghilea
20Comentarii
Trotuar de porfir, din mai multe încercări
Proiectarea unei lucrări în funcţie de necesităţi, caracteristici şi vecinătăţi e doar o poveste SF pentru cei care gestinează lucrarea de pavare cu porfir a trotuarului de pe Independenţei.

Pe amplasament se lucrează mai degrabă experimental. Anul trecut s-a turnat stratul de beton, suport pentru dalelele de piatră şi acum, după câteva luni, s-a revenit la faţa locului pentru modificări. Piatra montată de italieni se scoate pentru rigole şi căi de acces, pe o porţiune dinspre parcul 1 Decembrie respectiv pentru a rezolva problema adaptării unor spaţii la pretenţiile ISU, spre Piaţa Unirii.

În cazul localurilor de lângă fostul Heat, improvizaţia iniţială nu permitea deschiderea uşilor spre exterior, aşa cum cer normele de protecţie împotriva incendiilor. În loc să adapteze pe loc soluţia la specificul spaţiului, constructorii şi Primăria au preferat să o lase aşa. Rezolvarea a venit abia acum: s-a scos piatra, s-a coborât trotuarul şi urmează reaşezarea dalelor. Se impută, oare, cuiva, costul suplimentar cu manopera sau rămâne pe bugetul oraşului?



20Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor