Trupa Iosif Vulcan s-a întors din turneu

De Camelia Busu
O poveste foarte simplă
O poveste foarte simplă - © FOTO: Party Oradea
Spectacolele „O poveste foarte simplă şi „Scripcarul pe acoperiș” s-au bucurat de aprecierea publicului.

Trupa Iosif Vulcan a Teatrului Regina Maria s-a întors din turneu, după o săptămână de forță în care a cucerit Nordul, ajungând până în îndepărtatul Cernăuți și Moldova, cutreierând Bacăul, Focșaniul și Galațiul.

Prima destinație a fost Festivalul de Comedie „Aplauzele de aur ale Bucovinei”, organizat de Teatrului Academic Muzical-Dramatic „O. Kobyleanska” din Cernăuţi, unde a participat cu spectacolul „O poveste foarte simplă”. Reprezentația orădeană s-a jucat cu casa închisă, iar reacția publicului a fost cu adevărat emoționantă, actorii „fiind frenetic aplaudaţi în timpul spectacolului, iar finalul a fost unul ieşit din comun – cu multe aplauze, lacrimi şi flori. Publicul spectator i-a bisat şi chemat mereu la rampă pe actori, ridicându-se în picioare şi scandând: Bravo!”, după cum consemnează elegant ziarul „Zorile Bucovinei”. După spectacol, au avut loc discuții cu actorii și organizatorii festivalului, în care criticii și iubitorii de teatru deopotrivă și-au exprimat aprecierea pentru spectacol.

Un moment cu totul deosebit a fost reprezentat de faptul că actorul Andrian Locovei, care interpretează unul dintre rolurile principale în spectacolul „O poveste foarte simplă”, originar din regiunea Cernăuțiului, a jucat pentru prima data acasă în aplauzele „de aur” ale familiei, ale vechilor prieteni, colegi și profesori.

Primirea călduroasă din partea organizatorilor nu s-a resimțit doar pe scenă, ci și în timpul liber, când echipa a fost răsfățată cu un tur ghidat prin orașul Cernăuți, unde a descoperit istoria românilor din Bucovina de Nord, frumusețea clădirilor istorice și a orașului, turul culminând cu vizitarea superbei Universități din Cernăuți.

La Bacău şi Focşani

De la Cernăuți, următoarele destinații, tot cu spectacolul „O poveste foarte simplă”, au fost la Teatrul Municipal Bacovia din Bacău și la Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” din Focșani, unde trupa a avut de asemenea parte de o primire pe măsură: săli pline și aplauze necontenite.

Turneul s-a încheiat cu Festivalul Național de Comedie de la Galați, aflat la cea de-a XXX-a ediție, unde participarea Teatrului Regina Maria a devenit deja o tradiție. În fiecare an a avut parte de un public minunat și, de cele mai multe ori, s-a întors acasă cu premii. Anul acesta teatrul orădean a participat cu spectacolul „Scripcarul pe acoperiș”, pentru care orice cuvânt de laudă e de prisos şi nu poate surprinde nici măcar puțin din atmosfera și emoția pe care o transmite publicului mereu. Spectatorii gălățeni s-au lăsat cuprinși de magia celebrului musical, răsplata cuantificată în aplauze și entuziasm fiind pe măsură.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !