Trupa Magne pe scena cu Adunarea femeilor

Trupa Magne pe scena cu Adunarea femeilor
Miercuri, 16 februarie de la orele 18, 00 Trupa de teatru „Magne” de la Palatul Copiilor din Oradea, prezintă comedia antică: „Adunarea femeilor” de Aristofan.

Trupa „Magne” este alcătuită din 13 adolescenţi talentaţi, elevi ai liceelor „M. Eminescu”, „I. Vulcan” şi „Don Orione”, coordonaţi în tainele (şi pericolele) scenei de către actorul Florian Silaghi, de mai bine de doi ani.

Premiaţi

În acest interval, micii actori au participat la Festivaluri de teatru pentru elevi, la Sighişoara şi Constanţa, de unde s-au întors cu premii multiple şi aprecieri pozitive, atât din partea publicului, cât şi din partea unor profesionişti în domeniul teatrului.

„Adunarea femeilor” este o comedie antică de o actualitate permanentă, deoarece tratează una dintre cele mai vechi aspiraţii umane: accesul la putere şi la funcţiile de conducere. Dar, aşa cum reiese din textul scris de Aristofan în urma cu mai bine de 2400 de ani, nu orice schimbare a orânduirii poate fi una benefică.

Astfel, în piesă, femeile dintr-o cetate hotărăsc să preia conducerea acesteia, printr-un vicleşug. Ele participa la Adunarea cetăţii deghizate în hainele soţilor, şi acolo votează pentru predarea puterii în mâinile femeilor. De aici, începe o schimbare radicală a orânduirii cetăţii, prin decretarea unor legi de-a dreptul utopice, care generează în piesă momente pline de umor, atât prin absurditatea situaţiilor cât şi interpretarea lor reuşită de către elevii trupei „Magne”.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !