Trupele MIRA vor să prevină infracţiunile electorale

Trupele MIRA vor să prevină infracţiunile electorale
Pentru o bună desfăşurare a votării de duminică, inspectorii PSI din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” controlează peste 300 de secţii de votare din Bihor. Electoral_Penal

În 59 de secţii de votare amplasate în Oradea, Beius, Marghita, Salonta, Aleşd, Săcuieni, Ştei, Valea lui Mihai, Sălard, Sânmartin şi Tinca, paza va fi asigurată de 177 de subofiţeri şi ofiţeri din ISU „Crişana”.

În plus, 170 de jandarmi vor păzi secţii de votare din Oradea şi judeţ, dar şi paza transportului buletinelor de vot de la Prefectura Bihor până la centrele de distribuţie din judeţ. De asemenea, 527 de poliţişti bihoreni vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică în 427 de secţii de votare de pe raza judetului Bihor. „Poliţiştii vor asigura ordinea şi liniştea publică în zona secţiilor de votare şi vor păzi transportul materialelor electorale între biroul electoral judeţean şi secţiile de votare”, declară subinspector Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Pe lângă infracţiunile electorale cunoscute, procurorul Dorel Moţiu (foto), purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, aduce în atenţie şi două infracţiuni informatice: „introducerea în uz şi folosirea unui program de calculator cu vicii aparente sau ascunse, care alterează înregistrarea rezultatelor obţinute în secţiile de votare, totalizează cu erori sau duce la repartizarea mandatelor în afara prevederilor legii precum şi introducerea de date, informaţii sau proceduri care duc la alterarea sistemului informaţional naţional.”

Download:

Vizualizează pe portalul Bihor Online lista infracţiunilor electorale pentru care Codul Penal prevede închisoare de la 6 luni la 10 ani

Cristian Horgos

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase