Trusoul pentru nou năcuţi se acordă în bani

Trusoul pentru nou năcuţi se acordă în bani
ORADEA – Trusourile pentru nou născuţi se vor acorda în bani până la 31 decembrie 2007, ne-a informat Simona Vesa, directorul executiv al Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială (DMPS) Bihor.

„La propunerea Guvernului României, în perioada imediat următoare se va promulga legea de modificare a Legii nr. 482 / 2006 şi Ordinului comun al ministrului Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei şi al ministrului Administraţiei şi Internelor nr. 83 / 01.02.2007 / 154 / 19.02.2007.

Cea mai importantă modificare o reprezintă prelungirea până la data de 31 decembrie 2007 a perioadei de acordare în lei a contravalorii trusoului pentru nou născuţi, al cărui cuantum este de 150 lei”, a precizat Simona Vesa.

Solicitarea dreptului se face la primăria de domiciliu sau la cea unde a fost înregistrată naşterea copilului, fiind necesare următoarele:cerere (formular tipizat), însoţită de copia certificatului de naştere şi declaraţia pe propria răspundere a persoanei care semnează cererea, că nu a solicitat acest drept în altă localitate.

Stabilirea dreptului se face de către primarullocalităţii, prin dispoziţie scrisă, în termen de cinci zile de la data înregistrării cererii, iar plata se face în termen de 30 de zile de la depunerea cererii.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase