Tu ce fel de cititor ești?

Reactualizat la:
Tu ce fel de cititor ești?

„ Chiar dacă a trecut Ziua Cărții, până în data de 30 aprilie, Librăria Humanitas răsplătește cititorii cu o carte cadou la fiecare achiziție, în limita stocului disponibil.”

Sute de elevi și cadre didactive au promovat lectura și cultura în cadrul Zilelor ,,CititorEȘTI”.

Asociația ,,Good Life Performers”, în parteneriat cu Librăria Humanitas „Mircea Eliade” Oradea, a organizat, în intervalul 18-23 aprilie, proiectul ,,Zilele CititorEȘTI”, o campanie de promovare a lecturii în rândul comunității, în special al tinerilor. Evenimentul a fost ocazionat de Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor care are loc în fiecare an pe data de 23 aprilie.

„Am pornit de la ideea că ceea ce citim sau, din contră, nu citim, ne reflectă propria imagine. Ești ceea ce citești, am tot avut ocazia să auzim. Ei bine, cu această ocazie, am lansat întrebarea în comunitate: «Tu ce fel de cititor ești?», organizând un concurs de activități pro lectură în școlile bihorene și un eveniment stradal în cadrulş căruia am dăruit cărți trecătorilor”, a declarat Mark Lukacs, președinte ,,Good Life Performers”.cititor esti

În cadrul concursului creativ între școli „Tu ce fel de cititor ești?”, derulat în perioada 18-22 aprilie, în cadrul Săptămânii ,,Școala Altfel”, activitățile au fost diverse de la înființarea de cercuri de lectură, concursuri de recitat, expoziții tematice, schimb de cărți între colegi, prezentări și/sau scenete, concurs de cultură generală etc. Pe baza unei scurte descrieri și al unui material foto-video, organizatorii au decis ca titlul de „Școala CititorEȘTI” să meargă la Liceul „Don Orione”, premiul fiind o selecție de cărți în valoare de 200 lei oferită de Librăria Humanitas Oradea. Școlile implicate în proiect au fost Liceul ,,Don Orione” Oradea, Liceul Tehnologic nr.1, Salonta, Școala Gimnazială nr.1 Hidișelu de Sus, Colegiul Național „Octavian Goga” Marghita, Liceul Tehnologic ,,Horea” Marghita.

Pe data de 23 aprilie, cu ocazia Zilei Internaționale a cărții și a drepturilor de autor, voluntarii de la ,,Good Life Performers” au dăruit trecătorilor câte o carte în zona Republicii Nr.11 și au filmat un spot intitulat „Tu ce fel de CititorEȘTI?”. Spotul poate fi vizualizat aici.

„A fost o activitate veselă și îmbucurătoare. Cărțile oferite în dar trecătorilor, reducerea de 20% la toate cărțile din librărie și cartea gratuită pe care și-a putut-o alege oricare cumpărător al librăriei care a făcut o achiziție de minim 1 leu, toate acestea au avut drept scop îndemnul la lectură. Chiar dacă a trecut Ziua Cărții, până în data de 30 aprilie, Librăria Humanitas răsplătește cititorii cu o carte cadou la fiecare achiziție, în limita stocului disponibil. Selecția de cărți destinată acestei acțiuni este una diversă, așa că vă invităm cu drag să ne faceți o vizită”, a declarat Petra Boantă, librar la Librăria Humanitas Oradea și voluntar în cadrul Good Life Performers.

13094185_1001332183282941_6738912813700914331_n

Doamna Marton Monica și-a ridicat luni premiul câștigat în urma concursului Biblioteca cititorEȘTI. Cu o satisfacție vizibilă, cu zâmbetul pe buze și sufletul mulțumit, cititoarea noastră a ajuns acasă cu cele 10 cărți Humanitas.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !