„Tu mi-ești frate, eu ți-s frate…”!

1Comentariu
„Tu mi-ești frate, eu ți-s frate…”!
„Tu mi-ești frate, eu ți-s frate, în noi doi un suflet bate!” La 1 Decembrie 2014, s-au împlinit 96 de ani de la Unirea Transilvaniei cu România.

Pentru a marca așa cum se cuvine evenimentul am avut onoarea de a avea alături pe lectorul universitar orădean Radu Românașu. Om de caracter, i se cuvin toate mulțumirile noastre și toată lauda! Domnul profesor le-a vorbit elevilor despre ce înseamnă a fi patriot, afirmând că „Patriotismul stă în inimile sincere, nu în altă parte!” Patriotismul, spunea domnul profesor, că vibrează în inimile copiilor, sincer și dezinteresat! Patriotismul, nu este de scurtă durată, patriotismul este să te dăruiești pe însuți celui de lângă tine! Desigur, cuvintele frumoase spuse de domnul profesor nu încap într-o pagina sau două, aceste cuvinte frumoase încap doar în inimile noastre, a acelora care am participat la eveniment! Este bine știut faptul că pentru Unirea de la 1decembrie 1918, și-au dat viața mulți români, iar această zi, de 1 decembrie, este cea mai scumpă zi din viața unui român!”Pământul românesc este singurul care ne poate ține de cald!” Pentru limba română, continua domnul profesor, s-a murit în Transilvania. Poporul român din Transilvania este gata să pună limba în care vorbește, mai presus de viața lui! Iată deci, câteva cuvinte de aur adresate elevilor din Școala Balc, de către profesorul orădean Radu Românașu. Cuvinte care, au sădit în inimile lor de copii, sentimentul solidarității, al recunoașterii, a dreptății, dar și a promovării valorilor din trecut. Pentru lecția de azi, Școala din Balc va avea recunoștință veșnică în fața unui om de valoare, care prin niște simple cuvinte poate trezi sentimente veșnice! După discursul sincer și plin de patriotism al domnului profesor Radu Românașu, activitatea a continuat cu intonarea imnului de stat, dar și cu alte cântece patriotice, intonate de corul școlii. La activitate au participat și elevi din clasele primare(Școala Almașu Mare) îmbrăcați în straie populare, care s-au pregătit cu poezii. Evenimentul cu ocazia zilei de 1 decembrie, a fost coordonat de prof.Crăciun Diana, director Maroșan Cornelia, dir.adj.Boldiș Magdalena,prof.Emilia Șugar,înv. Matei Elena.

Prof.Crăciun Diana,cons.educativ1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor