Tudor Gheorghe despre „Îndrăgostiți fără noroc”

De Veronica Bursaşiu
1Comentariu
Tudor Gheorghe despre „Îndrăgostiți fără noroc”
Oradea este pe harta turneului național al marelui artist Tudor Gheorghe, turneu care include 24 de concerte în 19 localități.

Pe 3 aprilie, de la ora 19:00, rapsodul Tudor Gheorghe îi aşteaptă pe orădeni la Teatrul Regina Maria.

După „Declaraţie de dragoste”, artistul vine la Oradea cu un nou spectacol inspirat de iubire.

„Îndrăgostiți fără noroc” e un spectacol plin de viaţă şi de forţă şi, nu în ultimul rând, de speranţă, chiar dacă titlul îndeamnă la melancolie. Artistul explică într-un comunicat de promovare a spectacolului, justificându-şi alegerea temei de spectacol, că mulţi poeţi au fost îmbolnăviţi de iubire:

„Toți au scris despre iubire, în diverse etape ale acestui sentiment. Dar cea mai aleasă poezie a lor e aceea când se simt singuri, când îi părăsesc iubirile. Și atunci, găsim la ei poeme de amărăciune, de tristețe, de disperare în clipa în care au fost neînțeleși în sentimentul lor de iubire. Probabil că li se trage de la tatăl lor și al nostru – domnul Eminescu, cel care a scris cele mai frumoase poeme. Le-a scris în clipa în care Veronica Micle nu răspundea amoarei lui”.

Cea mai grea misiune a artistului a fost aceea de a face o selecţie a poeziilor pe care se sprijină spectacolul. „«Îndrăgostiți fără noroc» începe pe versurile lui Romulus Vulpescu – «… În fiecare zi ne batem joc de păsări, de iubire și de mare…», își continuă periplul prin poeme splendide semnate de Grigore Vieru, Mircea Micu, Macedonski sau Arghezi și se termină în muzicalitatea versurilor lui Adrian Păunescu” , anticipează Tudor Gheorghe momentele muzicale ale spectacolului.

Odată cu „Îndrăgostiţi fără noroc”, artistul anunţă şi o schimbare „de sound” în spectacolele sale: sunetul clasic dat de instrumente de suflat calde precum clarinet, flaut sau oboi va fi combinat cu sunetul modern pe care îl redă o chitară electrică sau o chitară bass, dublate de sonoritatea specială a pianului și percuției.

Preţul unui bilet este cuprins între 80 şi 120 de lei.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor