Tură estivală în Alpii elveţieni

4Comentarii
Orădenii au urcat prin zăpadă, în august, pe vârful Monch
Orădenii au urcat prin zăpadă, în august, pe vârful Monch
Experimentatul alpinist Miheş, însoţit de alţi trei tineri orădeni s-au căţărat prin Alpii bavarezi.
Imagini expeditie  Tura estivala in Alpii elvetieni II

 Alpiniştii orădeni Pantelimon Miheş, Teodora Reştea, Mihai Floruţ şi Cristian Pop s-au întors de curând din Alpii Bavarezi, Elveţia. Aceştia au avut ca scop escaladarea peretelui nordic al vârfului Eiger (3970 m), unul dintre cei mai mari pereţi de stâncă din Europa. Din cauza vremii nefavorabile acest obiectiv nu a fost realizat, însă cei patru temerari nu s-au întors acasă cu mâna goală. Astfel, doi dintre ei, Miheş şi Pop reuşind să facă o premieră, prin escaladarea a circa 1.000 de metri din peretele nordic al Eiger-ului, zona neescaladată până atunci. La finalul ei, dat fiind gradul mare de periculozitate, temerarii căţărători au fost asistaţi seara de un echipaj salvamont dotat cu elicopter.

În zilele cu vreme prielnică, toţi patru orădeni au mai urcat două piscuri din zonă: vf. Rotstock (2.663 m) şi vf. Monch (4.107 m). În plan mai era şi vf. JungFrau (4.158m) dar din cauza zăpezii căzute cu o seara înainte, acest lucru nu a mai fost posibil.

„Pe lângă căţăratul propriu zis, am fost fascinaţi de zona superbă, axată pe turismul montan şi în care cabanele sunt integrate armonios în peisaj. De pildă, pentru a se ajunge pe vârful JungFrau, trenuleţul porneşte din orăşelul Interlaken iar de la cota de de 2.320 de metri intră într-un tunel săpat în muntele Eiger şi care se termină la cota de 3.454 de metri, între vârfurile Monch şi Jungfrau. Acolo s-a mai amenajat un inedit complex comercial săpat în stâncă şi gheaţă, precum şi un labirint scobit în gheaţă.”, ne mai povesteşte Floruţ.

Expediţia a fost înlesnită de sponsorii Spelemat Romania şi www.alpinexpe.ro, importatori şi distribuitori de echipament montan.

Cristian Horgos4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor