Tură memorială pe schiuri

1Comentariu
Tură memorială pe schiuri
VLADEASA – Clubul Sportiv Kentaur împreună cu Serviciul Salvamont-Salvaspeo Bihor au organizat în week-end în masivul Vlădeasa o tură pe schiuri în memoria lui Zoltan Buzasi, decedat în urmă cu trei ani la un concurs de schi.

Zoli, cum îl alintau prietenii, a fost fondatorul Clubului Sportiv Kentaur şi unul dintre membrii fondatori ai Serviciului Public Judeţean Salvamont Bihor.

„Viaţa merge mai departe. Am luat toate măsurile să continuăm activitatea clubului sportiv fondat de Zoli. Sâmbătă am organizat o tură memorială în amintirea lui, în masivul Vlădeasa, loc foarte drag lui, la care au participat aproape 80 de oameni din toată ţara şi chiar şi din străinătate”, spune Csaba Buzasi, fratele lui Zoltan.

„Vârful Vlădeasa e locul unde spiritul de montaniard a lui Zoli poate fi întâlnit. Visul lui a fost ca această zonă să fie cunoscută ca un pol al schi-alpinismului”, povesteşte Marin Adrian, vicepreşedintele executiv al Serviciului Salvamont-Salvaspeo Bihor.

În 24 de februarie pe versantul nordic al masivului Vlădeasa va fi organizată Cupa Memorială Buzasi Zoltan, ediţia a III-a, o cupă deschisă tuturor doritorilor.

„Competiţia se desfăşoară pe teren variat, pista nu este bătută. Se organizează pe un astfel de traseu pentru că Zoli a fost cel mai fervent promotor al schi-alpinismului”, mai spune Marin Adrian.

Salvamontiştii bihoreni vor superviza concurenţii pentru a putea veni în ajutor în cazul unor eventuale accidentări.

„Noi încheiem plutonul. E o misiune destul de grea pentru că trebuie să coborăm cam în acelaşi timp cu participanţii, dar cu tot echipamentul în spate, cu săniile de salvare la noi. În anii trecuţi nu am avut accidentări grave, doar un schior care s-a ciocnit de un brad, dar nu a fost grav”, menţionează Pinter Istvan, preşedintele Asociaţiei Salvatorilor Montani Bihor.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor