Turism Felix, la categoria I a BVB

Turism Felix, la categoria I a BVB
BAILE FELIX – Consiliul de Administraţie al societăţii Turism Felix SA a hotărât, în ultima sa şedinţă, să înceapă demersurile necesare în vederea promovării acţiunilor companiei bihorene la prima categorie a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), având în vedere că îndeplineşte toate condiţiile regulamentare în acest sens.

Admiterea acţiunilor Turism Felix (TUFE) la categoria de bază a Bursei de Valori Bucureşti (martie 2007), urmată acum de decizia promovării lor la prima categorie, reprezintă o recunoaştere a eficienţei activităţii societăţii şi are loc în urma unei analize riguroase efectuată de către bursă.  
 
„Vizibilitatea crescută a societăţii noastre în rândul investitorilor, precum şi capacitatea ei de a implementa strategiile asumate prin prospectul de emisiune şi planul de afaceri, argumentează necesitatea încadrării sale alături de principalele companii româneşti cotate la prima categorie a BVB. Considerăm că acţionarii principali, împreună cu echipa managerială au demonstrat adaptarea foarte bună a societăţii la condiţiile de transparenţă şi de raportare impuse de piaţa de capital”, a declarat directorul general Florian Serac.  
 
Încadrare 
 
Potrivit directorului general, această decizie marchează încadrarea societăţii în condiţiile impuse de reglementările operatorului de piaţă, respectiv: un nivel al capitalurilor proprii de peste 8 milioane euro în ultimul exerciţiu financiar, atingerea unei cote corespunzătoare de lichiditate a acţiunilor, acţionariat format din cel puţin 2.000 de persoane, realizarea unui plan de afaceri pentru următorii doi ani calendaristici, privind direcţiile concrete de dezvoltare a societăţii. 
 
Obiective 
 
În conformitate cu strategia de dezvoltare aprobată de acţionarii societăţii, TURISM FELIX SA îşi propune să continue politica sa investiţională, consemnată într-un vast program de reabilitare, modernizare şi extindere a activelor deţinute, efortul investiţional prevăzut pentru perioada 2007 – 2009 fiind de peste 105 milioane lei. Principalele obiective cuprinse în programul de investiţii pentru anii 2008 şi 2009 sunt: finalizarea lucrărilor la ştrandul „Apollo” şi modernizarea ştrandului „Felix”; proiectarea şi amenajarea unei noi baze de agrement; modernizarea şi redarea în circuitul turistic a hotelului „Lotus”, la nivel de trei stele, a policlinicii şi bazei de tratament adiacente; executarea lucrărilor de proiectare în vederea construirii unui hotel de 5 stele, cu bază de tratament, de wellness şi centru de conferinţe. „Prin planul său de afaceri societatea bihoreană îşi propune să rămână liderul turismului balnear românesc şi să devină competitivă pe piaţa Europei Centrale şi de Est”, susţine Florian Serac.  
 
Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase