Turism la standarde europene

Turism la standarde europene
REŞIŢA – Turismul rural poate fi o sursă de câştig pentru judeţul nostru, care are tot felul de atracţii naturale, ce pot fi exploatate cu uşurinţă. Din nefericire, pentru unii, aderarea la UE presupune adaptarea la normele europene şi în acest sector.

Alături de normele de igienă şi cele privind condiţiile pe care le oferă pensiunea turistică şi personalul trebuie să se ridice la aşteptările europenilor. În acest sens, Asociaţia Naţională de Turism Ecologic şi Cultural (ANTREC), a început un curs de calificare pentru administratorii de pensiuni rurale.

Cursul se va desfăşura până în 12 aprilie a.c. şi este format din opt module de cursuri teoretice şi două săptămâni de practică. „Acesta este unul din numeroasele cursuri ce urmează a fi ţinute de către asociaţie. Se vor aduce profesori specializaţi în domeniile cursurilor care îi vor instrui pe administratorii de pensiuni rurale“, ne-a declarat Daniel Afilon Laţcu, preşedintele ANTREC Vest şi al Filialei Caraş-Severin ANTREC .

Scopul este acela de a aduce personalul din pensiunile rurale la aşteptările clienţilor, care, începând cu anul acesta, pot fi şi din ţări membre ale UE. Numărul participanţilor la curs este de 20, din zone precum Brebu Nou, Borlova, Muntele Mic, Poiana Mărului, Poiana Buchini, Valea Almăjului, precum şi din Caransebeş.

Deschiderea oficială a cursului a avut loc sâmbătă, 3 februarie a.c. la Gărâna. Cu acest prilej a participat Aurică Arapelea, instructor principal în tehnologia activităţii în restaurant şi bar din cadrul „Tourism, Hotel&Restaurant Consulting Group“, cu care colaborează ANTREC. Acesta a făcut o demonstraţie privind felul de a găti unele alimente, demonstraţie cu caracter practic, întrucât şi cursanţii au fost nevoiţi să facă acelaşi lucru.

Doina Rolea
doina.rolea@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !