Turismul, ca prioritate judeţeană

Turismul, ca prioritate judeţeană
Deva – Potenţialul turistic al judeţului va începe să fie exploatat din 2007 cu ajutorul banilor externi. Un proiect de refacere a infrastructurii în turism va aduce în 2007 câteva sute de miliarde de lei în judeţul Hunedoara.

„Avem în vedere pentru 2007 reabilitarea zonei urbane în municipiul Deva, a perimetrelor miniere care se vor închide în Valea Jiului, deschiderea drumului spre Herculane, cel spre Voineasa şi drumul Cugir-Caransebeş. Aceasta va face ca judeţul dv să poată fi exploatat turistic la întregul său potenţial. Eu sunt din judeţul Vaslui şi nu vă puteţi închipui ce zestre naturală bogată este aici. De aceea m-am luptat să ajungă în judeţ bani pentru reabilitarea în turism”, a declarat vineri, la Deva, Cristian David, ministru secretar de stat în Ministerul Integrării Europene.

Ministrul a făcut referire la relansarea turismului în judeţul Hunedoara şi a spus că susţine proiectul de reamenajare a Cetăţii Deva, însă pentru aceasta va fi nevoie de acordul Academiei Române. „Este un proiect important pentru Deva. Urmează obţinerea acordului de mediu pentru reamenajarea Cetăţii şi realizarea proiectului tehnic. După care pot demara lucrările de execuţie”, a adăugat ministrul Cristian David.

Ina Jurcone0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase