Turiştii neatenţi, în mâinile salvamontiştilor

2Comentarii
Turiştii neatenţi, în mâinile salvamontiştilor
Echipajele SJ Salvamont-Salvaspeo au avut de furcă pe timpul vacanţei de iarnă cu turiştii neatenţi.

Pe durata vacanţei şcolare, afluenţa de turişti, în special schiori, în cele două zone de atracţie pe timpul iernii, din Bihor, respectiv Stâna de Vale şi Vartop, a fost substanţial mai bună faţă de perioadele anterioare. Măsura preventivă a SJ Salvamont – Salvaspeo de a asigura permanenţa în aceste zone s-a dovedit salutară, afluenţa turistică reflectându-se şi în numărul de accidente şi incidente în care salvamontiştii bihoreni au trebuit să intervină.

Cei mai mulţi schiori/ sănieri s-au accidentat pe pârtiile de la Vârtop, respectiv 16 cazuri, la Stâna de Vale înregistrându-se numai două. Un alt aspect îngrijorător îl reprezintă practica unor părinţi de a lega săniile copiilor, în „trenuleţ” şi să le tracteze apoi cu autovehicolul personal. În caz de frânare bruscă sau, mai grav, derapare, cei de pe sanie sunt expuşi unor accidentări grave. În mod special, cei din prima sanie, pot fi antrenaţi sub roţile maşinii, lucru întâmplat la Stâna de Vale, din fericire fără urmări grave. Amatorilor de ture cu snowmobil – ATV li se recomandă: echipamentul, să corespundă condiţiilor de iarnă şi scopului propus. Să-şi asigure o rezervă de hrană, apă şi carburant, pentru situaţii neprevăzute. Să anunţe cabanierii din zona sau Salvamont despre intenţia de a porni pe traseu, durata turei şi traseul ales.

Respectarea acestor recomandări au darul de a evita situaţiile de genul celei produse săptămâna trecută, când un grup de snowmobilişti a fost surprins de un viscol puternic, aceştia fiind siliţi să înnopteze într-o colibă forestieră. Atenţie! echipele Salvamont nu pot să asigure întotdeauna căutarea şi evacuarea persoanelor blocate sau surprinse de viscol, intervenţia în condiţii meteo extreme fiindu-le interzisă.

O.S.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor