Turneul de tenis „Opel West”

CS Sanatatea, în colaborare cu firma Opel West, organizeaza în perioada 7-9 octombrie turneul de tenis de câmp dotat cu Cupa „Opel West”. Competitia se afla la editia inaugurala si este cuprinsa în calendarul FR Tenis, având gradul VII.

Organizatorii au sustinut ieri o conferinta de presa, oferind amanunte despre turneu. Au fost prezenti Kovács Iosif si Dorina Kovács, presedintii CS Sanatatea, si Ioan Pecher, din partea firmei Opel West, organizator al turneului.


Competitia se adreseaza veteranilor, întrecerile având loc la categoriile de vârsta +35, +45, +50 si +55 ani, la simplu, respectiv 35-50 ani si +50 ani, la dublu. Turneul va avea un buget total de circa 60 milioane, iar fondul de premiere este de 20 milioane lei. Gazdele mizeaza pe prezenta la concurs a peste 70 de tenismeni veterani, din întreaga tara. Arbitrajul va fi asigurat de arbitrul international Ioan Marginean (Cluj-Napoca). Organizatorii îsi doresc ca turneul „Opel West” sa devina unul traditional în peisajul sportiv oradean. „Sportivii veterani nu trebuie uitati sau neglijati. Chiar daca au o anumita vârsta, printre ei se afla sportivi de mare valoare.

Consideram ca ei merita sa aiba ocazia de a se întrece în cadrul unui turneu serios”, a declarat Ioan Pecher. La festivitatea de deschidere a turneului, care va avea loc vineri, la ora 14, va fi invitat antrenorul emerit oradean Nagy Bálint, cel care a pus cu decenii în urma bazele CS Sanatatea. Finalele sunt programate duminica dimineata, urmate de festivitatea de premiere.

Gavril Nutiu