Turnul Primariei, gata intr-o luna

5Comentarii
Turnul Primariei, gata intr-o luna

Viitor obiectiv turistic al Oradiei, Turnul Primariei este în şantier, 60% din lucrările contractate fiind finalizate, anunţă reprezentanţii Municipalităţii.

Primii vizitatori vor putea urca până în vârf abia începând din anul viitor, spune Anca Sas, purtător de cuvânt al primarului Bolojan, chiar dacă termenul de predare asumat de executant, Chintoflor SRL, este finalul lunii viitoare. Asta probabil şi pentru că edilii nu s-au decis încă asupra modului în care să gestioneze obiectivul. „Probabil ca intrarea pentru turişti va fi pe baza de bilet. Ne-am gândit la o taxă modică, undeva la maxim 5 lei. Dacă vom avea delegaţii oficiale sau în zilele porţilor deschise este foarte probabil că accesul va fi liber”, spune purtătoarea de cuvânt a edilului şef.

Turnul adăposteşte ceasul vizibil pe cele patru laturi ale construcţiei. Acesta este întreţinut de Nagy Csaba, cel care a şi inventat mecanismul electric care acţionează instalaţia.

Circuit separat

Lucrările prevăzute în contractul pe 174.540 lei sunt realizarea unui acces direct în turn pentru turişti, separat de circuitul funcţionarilor Primăriei, consolidarea rampelor scărilor, tratarea împotriva coroziuni a fierăriei, înlocuirea scării de lemn de la cota de 33.85m până la 44.1m cu o scară metalică nouă şi turnarea unui planşeu nou, din beton armat rezemat pe profile metalice la cota de 44,1m.

Astfel, odată finalizată lucrarea, vizitatorii vor avea acces în prima fază pe scările de beton şi apoi pe unele metalice.

În prezent, executantul face lucrări de rezistenţă, la finisaje – refacerea tencuielilor, zugrăveli, vopsire metal şi la instalaţiile electrice. Scopul acestor transformări este ca Turnul Primăriei să devină un obiectiv turistic, care să ofere publicului vizitator o panoramă unică asupra oraşului. Înălţimea sa, până în vârful steagului este de 50 de metri, cu 15 m mai puţin decât dealul Ciuperca.

C.GH.

Accesul în turn va fi contra cost pentru turişti sau gratis în ocaziile speciale, spun reprezentanţii Municipalităţii.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor