TVA pentru maşinile noi, plătit în ţară

TVA pentru maşinile noi, plătit în ţară
ORADEA – Finanţele bihorene atenţionează persoanele fizice care achiziţionează autovehicule din alte ţări ale Uniunii Europene. „Atragem atenţia acestor persoane, că facturarea către vânzător a acestor bunuri se face fără TVA. Cumpărătorul este obligat să declare şi să plătească în România TVA-ul aferent achiziţiei intracomunitare de mijloace de transport noi”, a precizat Smaranda Scridon, directorul executiv al Finanţelor bihorene.

Un mijloc de transport nou este vehiculul terestru care este livrat în maxim şase luni de la data fabricaţiei sau care a efectuat deplasări de până la 6.000 km.

„Pentru declarare se utilizează formularul «Decont special de TVA 301», care se completează cu ajutorul programului pus la dispoziţie de MEF la adresa: www.mfinante.ro. Plata TVA-ului se efectuează la casieria Trezoreriei Oradea, până la data de 25 a lunii următoare pentru care se face declararea”, a specificat Scridon.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !