TVA redus la 5% la cărți, manuale, ziare, reviste și pentru accesul la muzee sau alte evenimente culturale și sportive

3Comentarii
TVA redus la 5% la cărți, manuale, ziare, reviste și pentru accesul la muzee sau alte evenimente culturale și sportive
Taxa pe valoare adaugată va fi redusă la 5% pentru cărți, manuale, ziare, reviste și pentru accesul la muzee, monumente, alte evenimente culturale, cinematografice sau sportive, potrivit unui comunicat de presă al deputaţilor PNL Andreea Paul şi Vasile Horga, membri ai Comisiei de Buget.

„În dezbaterile Comisiei de Buget din Camera Deputaților legate de Codul Fiscal am reușit să impunem cota redusă de TVA de 5% pentru:

– manuale şcolare, cărţi, ziare şi reviste, cu excepţia celor destinate exclusiv sau în principal publicităţii – propunerea Guvernului adoptată de Senat prevedea TVA de 9%;

– accesul la castele, muzee, case memoriale, monumente istorice, monumente de arhitectură şi arheologice, grădini zoologice şi botanice, târguri, expoziţii şi evenimente culturale, evenimente sportive, cinematografe – propunerea Guvernului triată de Senat prevedea TVA de 9%;

– livrarea de locuinţe care au o suprafaţă utilă de maximum 120 m2, exclusiv anexele gospodăreşti, a căror valoare nu depăşeşte suma de 450.000 lei, exclusiv taxa pe valoarea adăugată, achiziţionate de orice persoană necăsătorită sau familie. Propunerea Guvernului adoptată de Senat prevedea un prag de 380.000 lei. Cota redusă se aplică numai în cazul locuinţelor care în momentul vânzării pot fi locuite ca atare şi dacă terenul pe care este construită locuinţa nu depăşeşte suprafaţa de 250 m2. Orice persoană necăsătorită sau familie poate achiziţiona o singură locuinţă cu cota redusă de 5%”, se arată în comunicat.

Potrivit aceleași surse, urmează un ultim vot important în Comisia de Buget legat de nivelul cotei standard de TVA. PNL a propus TVA de 19% din 2016 și 16% din 2018.

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor