Ubisoft a deschis al doilea studio de creaţie din România, la Craiova

Ubisoft a deschis al doilea studio de creaţie din România, la Craiova
Compania franceză Ubisoft, producător, publisher şi distribuitor de jocuri video, a deschis al doilea studio de creaţie din România, la Craiova, centrul urmând să se ocupe în special de dezvoltarea de noi jocuri.

“După derularea mai multor proiecte, printre care concursuri şi diferite training-uri, anul acesta am decis să dezvoltăm parteneriatul cu Universitatea din Craiova, prin construirea unei legături mai strânse. Lansarea noului studio reprezintă un prim pas în atingerea scopului Ubisoft de a angaja încă 100 de oameni în România, în următorii trei ani”, a declarat, într-un comunicat, Sebastien Delen, directorul general al Ubisoft pentru Europa de Est.

Noul studio are o echipă formată din 12 angajaţi, implicată deja în proiecte majore. Deschiderea centrului reprezintă un nou pas în dezvoltarea grupului Ubisoft în Europa de Est, după ce, în ultimii doi ani, compania a mai deschis două puncte de lucru, la Sofia şi la Kiev.

În România, primul studio de dezvoltare a fost deschis în Bucureşti, în urmă cu 16 ani.

Principalul motiv pentru care a fost aleasă Craiova este colaborarea cu Facultatea de Automatică, Calculatoare şi Electronică a Universităţii din localitate, parteneriat care a început de peste doi ani. Ubisoft urmează sa semneze un acord cu Departamentul de Inginerie Software al facultăţii.

Ubisoft are echipe de dezvoltare în 27 de ţări şi distribuie jocuri în 55 de ţări.

În anul fiscal 2007-2008, Ubisoft a avut vânzări de 928 milioane de euro.

Cifra de afaceri obţinută de Ubisoft România în 2007, conform datelor publicate pe site-ul Ministerului Economiei şi Finanţelor, a fost de 42,16 milioane lei (12,63 milioane euro), iar profitul net a fost de 1,56 milioane lei (aproape 470.000 euro). Numărul de angajaţi era, la sfârşitul anului trecut, de 445 persoane.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase