Uciderea pruncilor

9Comentarii
Uciderea pruncilor
Biserica prăznuieşte pe 29 decembrie uciderea pruncilor.

Acum 2010 ani, un rege scelerat a pus să fie ucişi toţi copiii sub doi ani, de teamă ca unul din ei să nu îi ocupe mai târziu tronul, conform unei profeţii. De la 1 ianuarie 2011, la două zile după praznicul copiilor ucişi în Betleem din porunca lui Irod, guvernul Boc face economii nu de la bugetele ministerelor, parlamentului, preşedinţiei sau diverselor organe represive ale statului – acestora mărindu-le cu generozitate sumele alocate – ci de la banii pentru întreţinerea copiilor de până la doi ani. Bani pe care părinţii îi primeau în mod îndreptăţit, în funcţie de sumele cu care au contribuit la bugetul asigurărilor de stat.

În urmă cu patru ani, o tânără din Oradea murea pentru că s-a întors la serviciu la câteva luni de la naşterea fetiţei sale, pentru a putea plăti ratele mari pe care le avea, pe care nu le putea acoperi din indemnizaţia de creştere a copilului care se acorda atunci, de 600 de lei, mult mai mică decât salariul ei. A întrerupt alăptarea şi asta i-a provocat o boală care a răpus-o în câteva luni. Dacă măsura luată de guvernul de la acea vreme, de a da o indemnizaţie de 85% din salariu timp de doi ani pentru creşterea copilului, ar fi intrat în vigoare mai repede, o fetiţă din Oradea ar fi avut azi mamă.

De la 1 ianuarie, părinţii vor putea să aleagă între a sta acasă un an cu copilul, pentru 75% din salariul primit anterior, sau doi ani, pentru cel mult 1200 de lei lunar. Ce se va întâmpla cu copiii concepuţi înainte de hotărârea noilor Irozi de la guvernare, care se tem că nu le vor ajunge banii pentru propriile cheltuieli sau pentru „investiţii”, adică lucrări executate de firmele de casă, ce le asigură comisioane grase? Ce se va întâmpla în familiile cu credite, cu greutăţi, care– înainte de această decizie a Irozilor de la putere – şi-au făcut calcule că vor putea să îşi plătească ratele chiar dacă aduc pe lume un copil? Câte vieţi vor fi frânte? Câte naşteri vor fi provocate prematur, cu multe riscuri pentru mame şi copii, pentru a-i aduce pe lume pe prunci înainte de 1 ianuarie? Câte avorturi vor fi provocate în familiile disperate că nu îşi vor putea creşte copilul pe care şi l-au dorit? Câte mame se vor întoarce prea repede la serviciu, riscându-şi sănătatea şi chiar viaţa, precum tânăra din Oradea care a murit acum patru ani?   

Pe 23 decembrie un om a făcut un gest de sacrificiu în Parlament, aruncându-se de la balcon după ce i-a spus primului ministru: „Aţi ucis viitorul copiilor noştri”. Din păcate, după două mii de ani, povestea se repetă, iar pentru vieţile frânte de lăcomia noilor Irozi nu va fi nici un praznic în calendar.

Orlando Balaş

Taguri: , , ,


9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor