Ucraina şi Georgia nu vor fi invitate să adere la NATO

Reactualizat la:
Ucraina şi Georgia nu vor fi invitate să adere la NATO
Ucraina şi Georgia nu vor fi invitate să adere la NATO în cadrul summitului care se va desfăşura la Bucureşti, a declarat marţi un oficial al Alianţei Nord-Atlantice. Este de aşteptat ca la summitul de la Bucureşti să se anunţe integrarea a trei state candidate oficial.

În cadrul summitului din toamna trecută de la Riga statele nominalizate în acest sens au fost Macedonia, Croaţia şi Albania. Referitor la Ucraina şi Georgia, alianţa nord-atlantică va sprijini ambiţiile euro-atlantice ale acestor două state, dar nu le va acorda statutul de ţări candidate, a arătat oficialul.

Un alt dipomat al NATO a declarat anterior că potrivit ultimelor evenimente din Georgia, reprimarea protestelor opoziţiei şi decretarea stării de urgenţă, a anulat şansele Georgiei pentru integrarea în Alianţa Nord-Atlantică în viitorul apropiat.

Extinderea nu va fi principala problemă pe agenda summitului de la Bucureşti, aceasta concentrându-se pe situaţia din Afganistan, unde alianţa se confruntă cu o lipsă de persoanl şi echipemante militare.

Contingentul militar al Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate în Afganistan (ISAF) condus de NATO depăşeşte 40.000 de soldaţi. Summitul va lua în considerare posibilităţile de continuare a măririi contingentului din Afganistan şi pregătirea trupelor şi forţelor locale de poliţie.

Agenda include de asemenea asistenţa privind limitarea producţiei de opiu, care a crescut în utlimii ani.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase