Udemeristul Hasas, destituit

Udemeristul Ioan Hasas, destituit
Udemeristul Ioan Hasas, destituit
UDMR nu mai are nici un reprezentant la conducerea spitalelor bihorene. Singurul care a reprezentat Uniunea, Ioan Hasas, managerul Spitalului Aleşd, a fost îndepărtat. Doar după şase luni.

Timp în care a adus patru medici noi în spital, doi ginecologi, un medic de laborator şi un internist, în condiţiile în care în Spitalul Aleşd erau angajaţi doar doi medici cu normă întreagă.

Ioan Hasas a făcut şi cursul de manageri de spital. Prin intermediul său, chiar în aceste zile, 21 de voluntari din Olanda vor finaliza renovarea compartimentului de pediatrie din cadrul Spitalului. În plus, olandezii au mai făcut şi o investiţie de 3.000 de euro în geamuri.

Incompatibilii

Noul manager, Ioan Todoca, este liberal şi este unul dintre puţinii cursanţi în domeniul managementului spitalelor care vine din afara sistemului. Todoca este administrator de firmă şi consilier local PNL, astfel că se află de două ori în incompatibilitate cu noua poziţie. El are la dispoziţie 30 de zile, din momentul numirii, pentru a se decide la ce renunţă.

„Todoca era reprezentantul Consiliului Local în Consiliul de Administraţie al Spitalului, şi din această poziţie a participat şi la cursurile de manageri”, spune colegul de partid al noului manager, primarul Zeno Ţipţer.

Fără multe detalii

Aflat în concediu, Ioan Hasas nu este dornic să dea prea multe detalii în ceea ce priveşte schimbarea sa. „Am primit un ordin de schimbare din funcţie, pe motiv de incompatibilitate, semnat de ministrul Sănătăţii. În aceeaşi zi a fost numit pe post domnul Todoca. Eu aveam de ales între retribuţia de 2,5 milioane de lei, cât revine unui consilier judeţean, şi salariul de 28 milioane al unui manager de spital”.

La baza trocului dintre liberali şi UDMR stă promisiunea că, în schimbul postului de la spital, Uniunea va primi şi în 2008 postul de viceprimar pe care îl deţine din 2000, susţin surse din cadrul celor două formaţiuni politice.

„Discuţii corecte”

„În momentul în care domnul Hasas a preluat postul, nu era incompatibil, spune Szabo Odon, preşedintele executiv al UDMR Bihor. Ulterior a apărut pachetul de legi care face ca postul de consilier judeţean şi cel de manager de spital să fie incompatibile. Ioan Hasas trebuia să se decidă într-o lună de zile ce alege. A venit din concediu şi a decis să rămână în Consiliul Judeţean Bihor”.

Preşedintele executiv al UDMR susţine că, din punct de vedere politic, alegerea lui Hasas este înţeleaptă. „Dacă domnul Hasas opta pentru spital urma să rămânem descoperiţi pe zona Aleşd, deoarece următorul consilier judeţean de pe lista UDMR era din zona Valea lui Mihai. Or Ioan Hasas reprezintă o comunitate foarte serioasă de maghiari”, susţine Szabo Odon.

Nu vor scandal

Preşedintele executiv al UDMR Bihor a confirmat faptul că postul de la conducerea Spitalului Aleşd a revenit Uniunii, după negocierile în cadrul coaliţiei. „Coaliţia nu s-a mai întâlnit de luni de zile în Bihor, fapt pentru care nu am discutat situaţia de la Aleşd. Dar o vom aduce în discuţie, trebuie să avem o discuţie corectă, însă nu vrem să pară o situaţie vitriolată, nu vrem să facem scandal”, a adăugat liderul UDMR Bihor.

Veronica Bursaşiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !