UDMR Bihor, locul doi în top

1Comentariu
UDMR Bihor, locul doi în top
ORADEA – „Suntem cea mai stabilă formaţiune politică de după 1990, atât din Bihor cât şi din ţară”, a declarat ieri Szabo Odon, vicepreşedintele UDMR Bihor, în deschiderea prezentării realizărilor politice pe anul care tocmai se încheie.

„Dacă în 2005 aveam 25.000 de membri cu carnet, în 2006 numărul acestora a crescut cu 1.500 de membri. Totodată, am revitalizat organizaţiile noastre din teritoriu, pe lângă cele comunale înfiinţând şi multe săteşti”, conchide Szabo Odon. Una dintre realizările de seamă din acest an este construirea unei şcoli noi pentru elevii de etnie maghiară din Suplacu de Barcău. „De 37 de ani, copiii maghiari mergeau după-masă la şcoală. Anul acesta am reuşit cu fonduri alocate de la Consiliul Judeţean, dar şi din partea autorităţilor locale, să construim una nouă”, declară mândru consilierul judeţean. Nici la domeniul cultură formaţiunea politică nu se lasă mai prejos, anul viitor redeschizându-se biblioteca situată pe Şirul Canonicilor şi care numără peste 30.000 de volume, având 1.300 de cititori înscrişi.

După Mureş
„Filiala UDMR Bihor a devenit a doua organizaţie ca şi forţă, după cea a judeţului Mureş”, susţine Szabo Odon, făcând referire la poziţia pe care o va ocupa la Congresul Naţional al UDMR, ce se va desfăşura anul viitor, în martie, la Arad. Cât priveşte realizările coaliţiei aflate la putere, Odon susţine că interesul Bihorului este ca actualul Guvern să se menţină. „Acest Guvern este unul benefic pentru Transilvania, cât şi pentru judeţul Bihor. Avem oameni care ne reprezintă foarte bine la nivel central. Acest lucru s-a evidenţiat şi prin atragerea de fonduri din rezerva bugetară. Din primele zece judeţe care au beneficiat de aceste fonduri, şapte sunt din Transilvania”, încheie Szabo Odon.

Viorica Borz

Taguri:


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor