UDMR îi acuză pe Tokes&Co.

2Comentarii
ORADEA - UDMR susţine că, duminică, în bisericile din judeţul Oradea, susţinătorii candidatului independent la alegerile europarlamentare Laszlo Tokes au făcut campanie electorală.

Prezentăm integral neregulile semnalate de UDMR: “Susţinătorii lui Tőkés au făcut campanie electorală chiar în ziua alegerilor, împărţind enoriaşilor maghiari din bisericile reformate din Oradea exemplare din ediţia specială din 23 noiembrie ale publicaţiei Partiumi Közlöny, oficios al Eparhiei Reformate de pe lângă Piatra Craiului. Ediţia distribuită în biserici se referă în întregime la candidatura pentru Parlamentul European al lui László Tőkés şi influenţează intenţia de vot a cetăţenilor. Pe prima pagină a publicaţiei apare un îndemn pentru a vota în favoarea candidatului independent. Publicaţia conţine declaraţii electorale împotriva UDMR ale unor personalităţi din Ardeal şi din Ungaria.

Acest caz flagrant a fost semnalat organizaţiei judeţene a UDMR de către Szikszai Tibor, un enoriaş reformat participant la slujba de duminică. Szikszai a depus o plângere Biroului Electoral Judeţean Bihor.

Tot astăzi canalul de ştiri Hir TV din Ungaria a difuzat o emisiune despre candidatul independent, profitând de faptul că legislaţia electorală din România, care reglementează durata campaniei electorale, nu se referă şi la presa din ţara vecină”.
Calin Corpas

Taguri:


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor