UDMR şi-a prezentat candidaţii la statuie şi la pizza

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
4Comentarii
UDMR şi-a prezentat candidaţii la statuie şi la pizza
Pasztor şi-a făcut o „selecţionată maghiară” la Judeţ, iar Huszar de la Primărie are obiecţii la politica lui Bolojan.

Doar Huszar Istvan şi Kis Gabor – Ferenc se regăsesc pe noua listă UDMR pentru Consiliul Local Oradea, pe locuri eligibile. Adică primele şapte locuri, după cum a anunţat viceprimarul Huszar – candidatul UDMR la Primăria Oradea. Inginerul Jakabffy Ladislau şi directoarea Teatrului Szigligeti, Czvikker Katalin figurează pe locurile 8 şi 9, considerate ca fiind neeligibile.

Selecţionata maghiară a lui Pasztor

Dincolo, la Judeţ, Pasztor Sandor s-a prezentat cu o listă de consilieri pe care a botezat-o „selecţionata maghiară pentru Bihor”. Aceasta deoarece fiecare candidat are rolul de a acoperi un domeniu de activitate. Candidat UDMR la şefia CJ Bihor, Pasztor (ex-secretar de stat la Ape şi actual director tehnic la Ape Crişuri) şi-a prezentat echipa la statuia paşoptistului maghiar Szacsvay Imre din Parcul Libertăţii. Lista lui Pasztor este deschisă de reprezentanţii Bisericilor Catolică şi Reformată (Szabo Istvan şi preotul reformat Szoboszlai Gaspar Istvan din Tileagd). Keri Hajnal, de la ISJ Bihor, figurează şi ea pe lista UDMR (locul 5). Omul de cultură şi jurnalistul Peter I. Zoltan apare pe poziţia a şaptea, ultima considerată eligibilă. Fostul fotbalist Vig Zoltan reprezintă zona Marghita, pe locul 12.

Lipsesc din listă Kiss Alexandru, actualul vicepreşedinte al CJ Bihor şi preşedinte al UDMR Bihor, anchetat penal pentru corupţie şi Sarkozi Alexandru, unul dintre veteranii consilieri judeţeni ai UDMR.

Fără amenzi pe familie!

Candidatul UDMR la Primărie, Huszar Istvan, şi-a prezentat lista de consilieri în faţa presei neconvenţional, la o pizza. Huszar s-a prezentat ca fiind un orădean născut (în 1968) şi crescut în Oradea, cu armata efectuată tocmai la Deveselu! Este tatăl a patru copii, din care doi gemeni. În programul său pentru Oradea, Huszar afirmă că pune mare accent pe familie şi pe credinţa creştină. „O sociectate stabilă se bazează pe familii stabile”, afirmă Huszar, precizând că susţine învăţământul profesional, dar şi vocaţional – mai cu seamă că unul dintre fiii lui este hairstylist, iar celălalt a abandonat facultatea energetică pentru a se dedica muzicii.

Huszar susţine Biserica, vrea străzi mai curate în Oradea, este pentru impozite mai mici şi amenzi mai puţine. „Nu cred că suprataxarea celor cu faţade deteriorate e o soluţie”, declară Huszar, în contradicţie cu colegul său din Primărie, Ilie Bolojan. Nu-i place că, deşi Palatul Vulturul Negru se reabilitează, Cinema Libertatea rămâne în paragină. Nu e de acord cu dărâmarea caselor de pe str. Avram Iancu pentru lărgirea carosabilului. Iar legat de venituri, crede că cu cât acestea sunt mai mici, cu atât părinţii lucrează mai mult, iar copiii rămân nesupravegheaţi. Huszar consideră că unele lucrări din oraş – investiţii precum cele din Piaţa Unirii şi drumul expres – suferă la capitolul calitate, mai cu seamă că s-au făcut într-un stil heirupist. Udemeristul Huszar e convins că ar fi fost mai cuminte dacă unele investiţii s-ar fi făcut eşalonat, pentru a nu forţa financiar oraşul într-o măsură aşa de mare.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor