UDMR tine la Sanatate

UDMR explică de ce vrea Sănătatea
UDMR explică de ce vrea Sănătatea
Sistemul sanitar românesc „trebuie” condus tot de UDMR pentru ca să se mai aducă bani mulţi în Bihor.

Ideea a fost subliniată de viceprimarul Oradiei, Biro Rozalia, care a detaliat, în cifre, că în cei peste 20 de ani postdecembrişti, ultimii doi (de când Sănătatea e condusă de UDMR) au fost singurii cu sume uriaşe direcţionate spre sistemul sanitar bihorean. La conferinţa de presă de sâmbătă susţinută la UDMR Bihor, ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau, a informat pentru ce anume va mai aduce bani în Bihor anul acesta, dar şi câteva obiective de atins în 2012, pe plan naţional.

Reprezentanţii UDMR Bihor au explicat sâmbătă motivul pentru care ţin morţiş ca Ministerul Sănătăţii să fie condus în continuare tot de un bihorean.

„De ce să rămână UDMR la guvernare?” – este întrebarea viceprimarului UDMR Biro Rozalia, referindu-se la scaunul de ministru al Sănătăţii. Biro a explicat că UDMR ţine la acest post ministerial pentru a se aduce bani în continuare în unităţile medicale bihorene.

Viceprimarul a explicat că în ultimii doi ani de când UDMR Bihor conduce Ministerul Sănătăţii, prin Cseke Atilla respectiv dr. Ritli Ladislau, în Bihor au fost aduşi peste 80.000 RON.

Viceprimarul a detaliat în cifre sumele alocate de MS în Bihor, a scos în evidenţă faptul că cele două spitale mari orădene – Curteanu şi Judeţean sunt susţinute în majoritate cu bani de la MS şi a anunţat că UDMR mai are câteva obiective.

Acestea au fost exprimate de către ministrul Sănătăţii în funcţie – dr. Ritli Ladislau şi se referă la finalizarea lucrărilor Centrului oncologic, la continuarea lucrărilor de reparaţii şi dotări cu aparatură la spitalele din Bihor.

Pe plan naţional, ministrul Sănătăţii a anunţat deblocarea unui număr mai mare de posturi vacante din totalul existent de 45.000, înfiinţarea unor noi centre de permanenţă, elicoptere SMURD, dar şi reduceri de paturi din spitale şi demararea programului de screening de col uterin.

Se aşteaptă rezultatele clawback-ului, se va demara coplata, a cărei aplicare s-a amânat din pricina unor „probleme tehnice” şi se încearcă introducerea cardului şi reţetei electronice.

O.Ş.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !