Udrea: Un nou premier ar fi beneficiat de o perioada de gratie din partea romanilor

23Comentarii
Udrea: Un nou premier ar fi beneficiat de o perioada de gratie din partea romanilor
Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că un nou premier şi un nou Cabinet ar fi beneficat de o “perioadă de graţie” din partea românilor până când ţara ar fi început să iasă din criză.

“Cred că un nou premier şi un nou Cabinet ar fi beneficiat de o perioadă de graţie din partea românilor, un timp suficient pentru ca primele efecte ale ieşirii din criză să se facă simţite”, a spus Udrea.

Ea a adăugat că orice guvern are nevoie pentru a implementa măsuri de ieşire din criză de suportul cetăţenilor. “Am susţinut la întrunirile din ultimele zile cu colegii de partid soluţia depunerii mandatului Guvernului, deoarece măsurile vitale dar nenpopulare luate de Cabinetul Boc până în acest moment au erodat credibilitatea Guvernului şi implicit au afectat încrederea în PDL“, a adăugat Udrea.

Elena Udrea a mai spus că nu exclude posibilitatea ca unii miniştri să-şi fi continuat mandatul şi în noua formulă, însă remanierea în varianta în care a fost decisă poate la rândul ei să aducă un plus de credibilitate Guvernului Boc şi mai multă susţinere în Parlament.

Ea a apreciat că Guvernul în formula în care a funcţionat până în prezent a fost în ansamblul său eficient şi a luat în general măsuri corecte pentru viitorul României.

“Personal, am pus în practică la ministerul pe care îl conduc soluţii adesea dureroase dar al căror impact pozitiv pentru economia României este de necontestat şi mai am multe lucruri bune de făcut, dar nu poţi să ceri oamenilor solidaritatea în vreme de criză dacă nu poţi să le aduci şi speranţă”, a mai spus ministrul.

Udrea crede că Guvernul aşa cum arată el acum trebuie să continue planul de reformă asumat în partid şi în coaliţie. “De la unii miniştri se aşteaptă o comunicare mai bună a măsurilor pe care le vor lua şi un mai pronunţat spirit de echipă care le-a lipsit unora dintre foşti membri ai Cabinetului”, a precizat ea.

Elena Udrea a mai spus că Guvernul trebuie să fie consecvent, eficient şi de încredere. “Acestea sunt de altfel şi mesajele pe care le-am primit de la preşedinte, de la colegii noştri parlamentari şi de la organizaţiile de partid din teritoriu. Este vorba despre un cod de conduită care funcţionează în favoarea cetăţenilor, a ţării şi implicit a PDL. Este un cod de conduită pe care eu mi-l asum”, a încheiat Udrea.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat, joi seară, că varianta care ar fi folosit partidului ar fi fost aceea în care întregul guvern şi-ar fi depus mandatul.

Udrea a fost întrebată, după şedinţa Colegiului Director al PDL, în legătură cu faptul că ea a cerut, la această reuniunea a democrat-liberalilor, ca Guvernul să-şi depună mandatul. “Aceasta a fost opţiunea mea, am gândit ca un membru de partid, nu ca un ministru. Cred că varianta care ar fi folosit partidului ar fi aceea în care întregul Guvernul şi-ar fi depus mandatul”, a precizat Elena Udrea.

Ea a arătat că decizia majoritară a Colegiului a fost pentru o remaniere şi a apreciat că această hotărâre este “o decizie bună”, atâta vreme cât a întrunit majoritatea.

Ion Ariton – ministru al Economiei, Gheorghe Ialomiţianu – ministru al Finanţelor, Valerian Vreme – ministru al Comunicaţiilor, Ioan-Nelu Botiş – ministru al Muncii, Anca Boagiu – ministru al Transporturilor, Valeriu Tabără – ministru al Agriculturii au depus jurământul, vineri, în faţa şefului statului.

Sursa: MEDIAFAX23Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor