UE, despre Trump: „Nici măcar nu a citit Acordul de la Paris!”

UE, despre Trump: „Nici măcar nu a citit Acordul de la Paris!”
Comisarul european pentru schimbări climatice susține că nu e nimic de renegociat cu SUA, urmare a deciziei anunțate de Trump, joi seara.

Miguel Arias Canete – comisarul european pentru energie și schimbări climatice, reacționează dur la decizia președintelui Trump de a retrage SUA din Acordul de la Paris. Canete crede că Trump nici măcar nu a citat Acordul, înainte să decidă retragerea SUA! De asemenea, comisarul european afirmă că nu e nimic de renegociat cu SUA, așa cum și-ar dori Trump.

„Nu e nimic de negociat aici, deoarece Acordul este potrivit scopului. Lupta împotriva schimbărilor climatice este o luptă de lungă durată. Sunt 29 articole. Nu este nimic de negociat în cele 29 de articole”, s-a exprimat comisarul, într-un briefing de presă ținut în fața clădirii Berlaymont din Bruxelles.

Iată declarațiile complete rostite de Canete în fața jurnaliștilor:

UE regretă profund decizia președintelui Trump de a retrage SUA din Acordul de la Paris – cea mai eficientă unealtă de a servi scopul.

Cele 29 de articole din Acord nu sunt acolo pentru a fi renegociate, ci pentru a fi implementate. UE va continua să lupte împotriva schimbărilor climatice, prin politicile sale domestice.

Vom dezvolta parteneriate puternice cu parteneri precum China și parteneriate cu cetățenii americani, companiile americane, chiar cu statele SUA, care au primit favorabil Acordul de la Paris. Vom rămâne dedicați Acordului și îl vom implementa.

În 2020, vom transmite către ONU, împreună cu China, strategia pentru decarbonizare. Lupta pentru împotriva schimbărilor politice angajează o întreagă țară, atunci când aceasta a semnat Acordul. Nu s-a angajat Partidul Republican sau Partidul Democrat, ci Statele Unite. Dacă implementarea unui asemenea Acord depinde de alegerile din SUA, de alegerile din UE – depinde de alegerile din UK, România sau Spania, atunci este imposibil să progresăm. Trebuie să impunem în legislații ca statele implementeze strategii pe câte zece ani.

SUA s-au retras și din Acordul de la Kyoto, iar noi, europenii, am fost lideri în lupta privind schimbările climatice. SUA au revenit și au jucat un rol foarte important la Paris, prin președintele Obama și secretarul de stat Kerry.

Sunt sigur că președintele Trump nici măcar nu a citit Acordul. Pentru că, dacă ar fi făcut-o ar fi observat că Acordul de la Paris nu face rău nimănui, face doar bine. Nu e nimic de negociat aici, deoarece Acordul este potrivit scopului. Lupta împotriva schimbărilor climatice este o luptă de lungă durată. Sunt 29 articole. Nu este nimic de negociat în cele 29 de articole.

Retragerea SUA nu are niciun beneficiu pentru cetățenii și slujbele din SUA, în schimb dăunează luptei împotriva schimbărilor climatice.

Timp de trei ani nu poate ieși nimeni din Acord, și apoi ieși după încă un an de la notificare. Așadar, este nevoie de patru ani ca un stat să poată ieși efectiv din Acordul de la Paris. S-au pierdut mulți ani pentru negocierea Acordului de la Paris. Aici nu avem un caz despre câștiguri economice, deoarece aici pierde lumea. Noi suntem pe partea bună a istoriei. Nu este timpul să renegociem, ci să implementăm Acordul.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor