UE ne scumpeşte şcoala auto

5Comentarii
UE ne scumpeşte şcoala auto
BIHOR – Intrarea în UE aduce şi o veste neplăcută pentru viitorii şoferi. Şcolarizarea se scumpeşte. Pentru că trebuie să se conformeze normelor europene, şcolile vor fi nevoite să crească tarifele pentru a-şi amortiza cheltuielile.

Astfel, se estimează o dublare a tarifelor până la finele anului.

„Tarifele vor creşte din cauza noilor cerinţe europene. Este vorba despre nişte dotări minimale pe care şcolile de şoferi trebuie să le respecte, ceea ce presupune costuri mari, care se vor regăsi în tarife. Până la sfârşitul anului preţurile se vor dubla”, anticipează Ioan Şanta, directorul şcolii de şoferi Şanta din Oradea.

În prezent tariful practicat de şcolile de şoferi este în jur de 400 de lei, la care se mai adaugă costul combustibilului. În funcţie de consumul autoturismului, preţul total ajunge cam la 600 de lei.

Potrivit noilor reglementări, fiecare şcoală trebuie să deţină un parc auto propriu şi un sediu adecvat, care să ofere fiecărui cursant 5 metri cubi de spaţiu.

 „Creşterea preţului va depinde de managementul fiecărei şcoli auto în parte. Dacă o şcoală are deja spaţiu suficient şi maşini, tariful nu va urca spectaculos. Am auzit însă că se ia în calcul neautorizarea autoturismelor Dacia pentru şcolile auto, indiferent de starea lor tehnică. Aşa ceva ar însemna un ajutor pentru producătorii străini în dauna celor care au investit în industria autohtonă.”, observă directorul şcolii Transilvcolor din Oradea, ing. Petru Bogdan.

Pe de altă parte, şcolile vor trebui să se doteze şi cu simulatoare de trafic, după cum informează şi directorul ACR Bihor, Leontin Vidican.

Cristian Horgos



5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor