UGIR-1903 Bihor – revitalizat

UGIR-1903 Bihor – revitalizat
Dupa slabele rezultate din ultima vreme, când numarul membrilor sai a scazut de la 88 la 25, UGIR-1903 Bihor încearca sa-si revina. În prezenta directorului general UGIR-1903, Stelian Dorobantu, si a vicepresedintelui Viorel Micula, în 27 octombrie a avut loc Adunarea Generala Extraordinara a UGIR-1903 Bihor.

Am hotarât reorganizarea la nivelul tuturor judetelor în care activitatea a fost mai redusa, Bihorul fiind printre cele cu cea mai slaba activitate. Fiind un judet cu un potential economic foarte mare, dar neorganizat patronal, am trecut la demiterea vechii conduceri si la noi alegeri”, a precizat Stelian Dorobantu.

Acesta a adaugat ca UGIR-1903 va începe o alta politica de dezvoltare regionala. „Pâna la integrare vrem sa transferam puterea de la stat la patronat. De la cei care consuma banii la cei care îi produc”, a declarat Stelian Dorobantu.

Plan de actiune

Noul presedinte ales al UGIR-1903 Bihor a prezentat apoi un plan de actiune.

Dintre cele mai importante puncte ale planului amintim: constituirea sistemului de servicii al UGIR-1903 Bihor, reprezentarea în comisiile de dialog social la nivel de judet si înfiintarea unui Centru de Finantari si Afaceri.

UGIR-1903 Bihor îsi mai propune încheierea unui parteneriat cu federatiile sindicale pe de o parte si cu organizatiile patronale regionale din Germania, Rusia si Australia pe de alta parte. „Întarirea patronatului nu înseamna ca slabesc sindicatele”, a precizat Viorel Micula.

Patronii bihoreni din UGIR 1903 îsi propun sa înfiinteze cel putin 300 de locuri de munca în perioada imediat urmatoare, precum si cresterea numarului membrilor.

„Oamenii importanti de afaceri trebuie sa faca parte din aceasta organizatie. Noi vrem sa cream avantaje pentru ei si sa le încurajam activitatea. Daca se cunosc mai bine, pot colabora mai bine”, este de parere Viorel Micula.

Dan Birta

Taguri: