Ţuicarii, în vizorul Fiscului

Ţuicarii, în vizorul Fiscului
De la 1 ianuarie, producţia de ţuică din propria gospodărie trebuie declarată la fisc şi accizată. În caz contrar, producătorii riscă amenzi de cel puţin 100 de milioane de lei vechi.

Practic, dacă există suspiciuni că încalcă legea, se pot trezi, în orice moment, cu Garda Financiară la uşă. Şi, conform noilor norme europene, amenda pentru produsele accizabile este cuprinsă între 200 de milioane şi un miliard de lei vechi. O contravenţie de 100 de milioane de lei vechi se poate aplica pe loc.

Nu s-a autorizat nimeni

Potrivit noilor reglementări ale Codului Fiscal, toate gospodăriile individuale care deţin instalaţii de producţie au obligaţia să se inregistreze la autoritatea teritorială prin administraţia finanţelor publice în raza căreia îşi au domiciliul. În cazul gospodăriilor care realizează astfel de produse pentru consumul propriu, o dată cu înregistrarea, au obligaţia să declare cantităţile estimate ce vor fi obţinute la nivelul unui an.

Conform celor declarate de purtătorul de cuvânt din cadrul DGFP Hunedoara, Mihaela Boldor, până la această dată nici un producător de ţuică nu s-a înregistrat la fisc. „Este bine de ştiut că ţuica din producţia veche, nu este accizabilă. Cât despre proprietarii de livezi care nu au astfel de instalaţii pot realiza ţuica pentru consumul propriu, în sistem de prestări servicii, numai în antrepozite fiscale autorizate pentru producţia de astfel de produse” a mai spus Boldor.

Tiberiu Stroia0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !