Uite cinematograful, nu e cinematograful!

Uite cinematograful, nu e cinematograful!
DEVA – Hotărârea Guvernului prin care 18 cinematografe din întreaga ţară au fost, în 2006, în administrarea autorităţilor locale a fost anulată.

Ştirea a fost anunţată, ieri, de Sindicatul RomâniaFilm care a prezentat hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), luată printr-o decizie irevocabilă, prin care cele 18 cinematografe trebuie să revină în patrimoniul Regiei Autonome a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor RomâniaFilm (RADEF). Motivul pentru care ÎCCJ a decis anularea Hotărârii de Guvern (HG) constă în faptul că, înaintea aplicării HG, Ministerul Culturii nu s-a consultat cu Sindicatul Liber RomâniaFilm. Printre cele 18 cinematografe se regăseşte şi „Zarandul” din Brad, pe care Primăria îl primise cu condiţia să îl amenajeze ca instituţie de cultură de interes local. „Pe parcursul celor doi ani, de când cinematograful din Brad aparţine Primăriei, am realizat un proiect de reabilitare, în prezent clădirea aflându-se în renovare, în vederea transformării în sală de spectacole. Mi se pare inadmisibil ca acum să ne fie luată! Nu cred acest lucru până nu văd cu ochii mei documentele de la Înalta Curte! Nici nu mă gândesc ca RADEF să preia această clădire. Poate că vom reuşi să o cumpărăm de la ei! Acum, pe loc, chiar că nu ştiu ce să spun!” a precizat primarul Florin Cazacu.

Restituirea către RADEF a cinematografului brădean se va face ca urmare a pronunţării unei sentinţe în acest sens, într-un proces deschis de Sindicatul RADEF RomâniaFilm şi Confederaţia Cartel Alfa împotriva Ministerului Culturii. Adrian Iorgulescu susţine că intenţionează să realizeze un nou proiect de HG pentru acest transfer.

Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !