Ultima ofertă a italienilor

43Comentarii
Giuseppe Criniti, Mario Corti şi Mircea Fodor
Giuseppe Criniti, Mario Corti şi Mircea Fodor
Italienii au contraatacat ieri şi oferă 10 milioane de euro pentru echipă şi stadion. Imagini

Discuţiile dintre oamenii de afaceri italieni şi autorităţile locale au intrat în impas. Fără să confirme oficial, partea orădeană nu a mai agreat oferta italienilor, după ce a efectuat unele verificări mai amănunţite, invocând unele neclarităţi.

Aceştia au devenit mai reţinuţi şi după anunţurile „bombastice” făcute de italienii, care au afirmat că vor investi 30 de milioane de euro şi îi vor aduce la Oradea pe Zapata, Dayro Moreno sau retrasul Nakata.

Văzând că nu primesc un răspuns clar, Giuseppe Criniti şi Mario Corti au organizat azi o conferinţă de presă la Hotel Continental. Alături de ei au mai fost Jonathan Fischoff, dar şi orădenii care ar  urma să facă parte din staff-ul lor: Mircea Fodor (director sportiv), Gheorghe Moţoc (organizator de competiţii) şi Victor Mihalcea (ofiţer de presă) „Am discutat cu preşedintele Consiliului Judeţean şi şi-a arătat disponibilitatea, la fel şi primarul oraşului, după întâlnirea de miercuri. Din păcate, azi ne aflăm într-un punct mort. Nu există claritate din partea autorităţilor locale şi judeţene. Primarul spune că preşedintele Consiliului Judeţean nu vrea să mai facă asocierea. Vorbim cu preşedintele judeţului şi el afirmă că primarul nu vrea. Ce să mai înţelegem? Suntem pasaţi de la unii la alţii, iar întâlnirea în trei cerută de noi nu s-a mai produs. Am venit cu entuziasm, am avut promisiuni din partea politicienilor, dar după 15 zile am ajuns de unde am plecat”, a spus Criniti. „Poate s-au speriat de sumele pe care dorim să le investim sau poate nu pot să susţină partea lor deoarece ar fi rămas cu 40% din club”, a mai adăugat italianul. Conform acestui algoritm, în cei cinci ani, dacă italienii ar fi investit 30 de milioane de euro, partea orădeană ar fi trebuit să vină cu circa 12 milioane euro.

 

Ultima ofertă

 

Criniti a făcut o ultimă ofertă celor doi finanţatori ai clubului. „10 milioane de euro pentru echipă şi stadion. Mingea e acum în terenul oficialităţilor”, a precizat italianul, care urma să părăsească ieri seară Oradea. Vicele CJ, Dumitru Voloşeniuc, şi consilierul primarului, Florin Birta, s-au întâlnit cu Criniti şi Corti, au luat act de noua propunere, dar eu refuzat să comenteze. Prima ofertă a lui Criniti&Corti a constat într-un plan de afaceri pe cinci ani în care se angajau să investească 30 de milioane de euro, să aducă jucători „de nivel naţional şi internaţional”, angajamente pe care le-au susţinut cu un extras bancar.

 

Vine Ioan Lucian?

 

Înainte de a se afla de ultima ofertă a italienilor, jucătorii au fost anunţaţi ieri că asocierea nu se va mai face şi că, cel mai probabil, săptămâna viitoare echipa va avea un nou preşedinte. Susţinut puternic de Radu Ţîrle, preşedintele CJ,  cele mai mari şanse le are Ioan Lucian, preşedintele Federaţiei Patronilor Bihor. Asta pentru că deja CJ a alocat 3,5 miliarde de lei vechi pentru FC Bihor, iar în şedinţa de vineri vor mai fi votaţi încă 3,5 miliarde.

Teodor Biris

Discuţia a fost “constructivă”

Discuţie decisivă cu primarul Bolojan

 FC Bihor trece la ora de italiană43Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor