Ultima sa acţiune ca prefect?

Ultima sa acţiune ca prefect?
ORADEA – Ilie Bolojan a participat marti la ceea ce ar putea fi ultima sa acţiune oficială în calitate de prefect al Bihorului, afişând o mină cât se poate de sobră. Conventie [.doc – 49KB]
Conventie 2 [.doc – 409KB]
Delegatie [.doc – 27KB]

Bolojan a semnat ieri un protocol de colaborare între Instituţia Prefectului judeţului Bihor şi directorul Departamentului de Administraţie publică a judeţului Hajdu-Bihar, Kerekes Edit. Omologul lui Bolojan în Bihor a venit însoţit de directorii săi adjuncţi (omologii subprefecţilor de la noi) şi de către directorul CAS, Muncii şi Protecţiei Muncii. Aceştia au fost întâmpinaţi de către directorii instituţiilor similare din Bihor. 

În afară de judeţul Hajdu-Bihar, Kerekes Edit aceasta coordonează, de la începutul anului şi judeţele Szabolcs Szatmar Bereg şi Jasz Nagykun – Szolnok, ca urmare a unei reforme administrative în statul vecin, ce a presupus regionalizarea Ungariei. Protocolul vine în succesiune logică, după ce anul trecut delegaţii bihorene, din care a făcut parte şi prefectul Bolojan, au vizitat Ungaria de două ori, la Nyreghaza şi Debreţin.

De altfel, la ultima vizită, de la Debreţin, din luna decembrie, s-a semnat o declaraţie de intenţie, de colaborare, finalizată acum prin protocolul semnat ieri în Sala Mare a Consiliului Judeţean Bihor. Prefectul Bolojan a subliniat importanţa colaborării cu maghiarii prin prisma paşilor ce trebuies făcuţi de către România pentru reforma diferitelor sectoare de activitate.

Înaltul funcţionar public bihorean a dat exemplul reformei sanitare din Ungaria, caracterizată de către Bolojan ca fiind „destul de abruptă”. De altfel, Bolojan a fost promotorul unei asemenea reforme şi în Bihor.

 Călin Corpaş0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase