Ultima variantă: parcare cu 3 etaje între blocurile din Dacia, timișorenii au semnat pentru proiect

De Roxana Deaconescu
Ultima variantă: parcare cu 3 etaje între blocurile din Dacia, timișorenii au semnat pentru proiect
© Tion: Ultima variantă: parcare cu 3 etaje între blocurile din Dacia, timișorenii au semnat pentru proiect
Dacă timișorenii din Girocului nu doresc o parcare etajată între blocuri, aproape 200 de locuitori ai cartierului Dacia au semnat că sunt de acord ca primăria să le ridice o parcare pe strada Ulmului. Ar putea avea chiar și trei etaje, spune primarul Robu, dar totul este la nivel de discuții.

Primarul Timișoarei spune că doar doi timișoreni dintr-un total de 175 nu sunt de acord să fie ridicată o parcare supraterană în spațiul de pe str. Ulmului, de unde au fost demolate garaje. Viitoarea parcare va avea mai multe niveluri, e posibil să aibă chiar trei, dar proiectantul va trebui să analizeze și cât de mare ar fi investiția.

„Am primit de la cetățenii din Dacia liste cu semnături. Toți doresc, doi erau împotrivă din 175, parcare supraterană în spațiul de pe str. Ulmului, pentru că este foarte larg, nu este aceeași situație ca și în Calea Martirilor, unde spațiul era restrâns și am putut să înțeleg până la urmă refuzul cetățenilor care locuiesc în zonă. Vom face o parcare cu mai multe niveluri, am avut o discuție și cu directorul SDM și cu directorul Direcției de Urbanism, concluzia este că acolo se poate face o parcare inclusiv cu trei niveluri, parter + trei, proiectantul va lua în analiză sub aspect tehnico-economic, pentru că așa trebuie să privim lucrurile, cum e cel mai potrivit. În orice caz vom face o parcare multinivel”, a explicat edilul-șef.

Timișorenilor li se promite de mai bine de un an o primă parcare etajată în cartiere. Ar fi trebuit să fie ridicate două în Girocului și una în Lipovei, dar la cea de pe strada Martir Claudiu Vârcuș s-a renunțat, pentru că cei ce locuiesc în zonă nu ar fi de acord, a transmis Nicolae Robu. Tot de aproape un an se lucrează și la proiectul pentru aceste parcări, care ar trebui să fie făcut de SDM, dar societatea a contractat o firmă din Cluj. De data aceasta, potrivit primarului, „nu o să stăm un an după proiect, pentru că se vor căuta și tehnologii care să permită proiectarea și execuția”.

Articole pe aceeași temă:

Robu anunță că prima parcare supraetajată din Timișoara va fi în Dacia. Nu se știe câte niveluri va avea

Prima parcare etajată din Timișoara nu se mai face. Robu vrea în Dacia și Lipovei

Garajiada lui Robu, acum și în cartierul Dacia! 39 de garaje puse la pământ0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !