Ultima zi de contestaţii

Ultima zi de contestaţii
Azi e ultima zi în care elevii care au susţinut tezele unice şi consideră că au fost nedreptăţiţi îşi mai pot depune contestaţiile. Cei care nu au participat la prima sesiune a tezelor cu subiect unic mai au o şansă la sesiunea a doua, desfăşurată în perioada 12 – 22 februarie.

Azi este ultima zi în care elevii care au susţinut tezele unice şi consideră că au fost nedreptăţiţi îşi mai pot depune contestaţiile. Astfel, până la data de 14 ianuarie centrele de evaluare trebuie să centralizeze atât situaţia contestaţiilor cât şi modul în care acestea au fost rezolvate. În ceea ce priveşte numărul celor nemulţumiţi de notele obţinute din judeţul nostru, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor au anunţat că deocamdată nu se cunoaşte numărul contestaţiilor depuse, doarece datele nu au fost centralizate.

Vizavi de modul de corectare a lucrării, menţionăm că nota se va modifica în sus numai în cazul în care la recorectare diferenţa de note este mai mare de 0,50 puncte. Dacă este mai mică de 0,50 de puncte, nota nu se va schimba. La finalul etapei de contestaţii, notele reale vor fi trecute atât în catalogul şcolar cât şi în registre speciale.

În judeţul nostru, tezele unice au fost susţinute de 12.400 de elevi, dintre care 6306 au fost din clasa a VII-a, iar restul din clasa a VIII-a. Cei care din anumite motive nu au făcut prezenţa la prima sesiune a tezelor cu subiect unic, sunt invitaţi să le susţină în perioada 12-22 februarie. La această etapă vor participa aproximativ 200 de elevi bihoreni. Astfel, prima probă, cea de matematică va avea loc în data de 12 februarie, limba şi literatura maternă o vor susţine în 15 februarie, limba şi literatura română în 20 februarie, iar ultima probă, cea de istorie, respectiv geografie (numai pentru clasa a VIII-a) va fi în 22 februrie. Eventualele contestaţii vor putea fi depuse până în 29 februarie.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !