Ultima zi de înscrieri pentru voluntariat la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor

De Otilia Șandor
1Comentariu
Se anunţă un număr-record de doritori la curs
Se anunţă un număr-record de doritori la curs
Număr-record de bihoreni care vor să fie voluntari la SAJ Bihor.

Vineri, 17 februarie, este ultima zi la care se pot înscrie cei care doresc să urmeze un curs intensiv de prim ajutor şi să lucreze apoi, cu contract de voluntariat, la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor, pentru a ajuta cadrele medicale să salveze cât mai mulţi oameni. Cursul, al treilea de acest gen la SAJ Bihor, va începe probabil la finele acestei luni.

Doritorii s-au înscris fie direct, la sediul SAJ Bihor (str. Sucevei nr. 24), fie pe pagina de internet: www.ambulantabihor.ro. Managerul SAJ Bihor, ec. Gheorghe Pintea, a apreciat că la închiderea perioadei de înscriere va fi un număr-record de oameni (peste 500) înscrişi pentru a urma acest curs de prim ajutor.

Module şi teste

Cursul de voluntariat este organizat de SAJ Bihor, în colaborare cu Asociaţia Pentru Viaţă a Ambulanţei Bihor, durează circa trei luni, e structurat pe mai multe module şi cuprinde o serie de teste practice, dar şi teoretice.

Cine va trece de testul iniţial, de cele din timpul cursului şi de examenul final, va putea lucra în sistem de voluntariat la Ambulanţa Oradea sau la oricare din staţiile şi substaţiile din judeţ.

Testul iniţial are ca scop verificarea cunoştinţelor minime de prim ajutor pentru admiterea în programul de pregătire al voluntarilor, la finalul lunii februarie. Prezenţa la cursurile de pregătire teoretică şi practică va fi obligatorie pentru cei admişi la cursul intensiv. Teste vor fi şi în timpul derulării cursului, după parcurgerea modulelor, iar examenul de final – scris şi practic – va avea ca scop admiterea în programul de voluntariat.

La finalul lunii februarie se vor procesa toate cererile de înscriere, inclusiv cele făcute pe parcursul anului 2016. Ulterior, toate persoanele înscrise vor fi contactate prin e-mail sau telefon, pentru confirmare şi pentru o primă convocare generală, într-o locaţie mare, ce va fi anunţată. Câteva zeci de voluntari care au absolvit primul şi al doilea curs de voluntariat lucrează sistematic ca voluntari pe maşinile de urgenţă, ajutând la cazuri cadrele medicale.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor