Ultima zi pentru depunerea declaraţiilor

ORADEA – Data de 15 mai 2007, este ultima zi în care mai pot fi depuse declaraţiile pentru veniturile realizate în 2006 de către persoanele fizice care au obţinut venituri în afara salariilor.

Potrivit informaţiilor furnizate de Vasile Farc, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Bihor, până sâmbătă, inclusiv, au fost depuse 5.217 declaraţii din cele 11.988  estimate de Finanţele bihorene că ar trebui să fie depuse. „Vor fi considerate depuse în termen legal, inclusiv declaraţiile depuse la oficiile poştale în data de 15 mai, data poştei, chiar dacă ajung mai târziu la Finanţe”, a explicat Vasile Farc.

 

Amenzi

 

Administraţiile financiare vor aştepta să treacă 20 – 25 de zile după data de 15 mai, urmând ca după aceea să trimită notificări către persoanele care ar fi trebui să depună declaraţii, dar nu au făcut-o.

„În termen de 15 zile de la primirea notificărilor, persoanele în cauză trebuie să se prezinte la administraţiile financiare pentru a-şi clarifica situaţia”, a precizat Vasile Farc. În caz contrar, administraţiile fiscale vor emite decizii de impunere din oficiu, pentru persoanele respective, pe baza informaţiilor deţinute.

Amenzile pentru nedepunerea la termen a declaraţiilor fiscale sunt cuprinse între 10 şi 100 de lei, în funcţie de zilele de întârziere şi mărimea impozitului datorat. „Neprimirea pachetului informativ de la Ministerul Finanţelor nu exonerează persoanele în cauză de la depunerea declaraţiilor pentru veniturile realizate în 2006”, conchide reprezentantul Finanţelor bihorene.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase