Ultimatum de la Minister

4Comentarii
Ultimatum de la Minister
BUCUREŞTI/ORADEA - Ministerul Educaţiei şi Cercetării a efectuat în octombrie 2006 două controale privind scandalul diplomelor eliberate la Universitatea Oradea, sesizat de fostul decan Mircea Ifrim, după debarcarea sa de la cârma Facultăţii de Medicină.

„Menţionăm că de la înfiinţarea Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea şi până în anul 2004, decan al facultăţii a fost prof. dr. Mircea Ifrim. Astfel, se pune întrebarea de ce aspectele sesizate au fost făcute publice în anul 2006, având în vedere că diplomele au fost eliberate în iulie 2003? Aşteptăm un răspuns urgent de la dl Ifrim. Noi îl suspectăm de pasivitate, lipsă de implicare şi nerealizarea sarcinilor de serviciu”, se arăta în comunicatul eliberat de MEC în decembrie 2006. Prin acelaşi comunicat, MEC a somat Universitatea Oradea să demareze procedura de recuperare a diplomelor incriminate şi să intre urgent în legalitate.

Prin Ambasada Italiei
Completarea neconformă a diplomelor a fost sesizată prima dată în martie 2005, când Ambasada Italiei a cerut atunci MEC să confirme autenticitatea diplomelor emise la Oradea pentru patru absolvenţi ai European Institute of Technology din San Marino.
La acea dată, rectorul Traian Maghiar explica neconcordanţa prevalându-se de un acord de colaborare cu Institutul din San Marino. „Doar li s-au recunoscut studiile efectuate la San Marino de către o comisie formată din cadre didactice de specialitate din Universitatea Oradea. Comisia a organizat acolo cursuri graduale periodice şi examene finale”, declara atunci rectorul Maghiar.
Însă ulterior, MEC a fost sesizat de trei comisii parlamentare asupra neregulilor, iar în urma verificărilor ministeriale s-a ajuns la concluzia că „cele patru diplome sunt greşit completate şi că Universitatea Oradea este cea care trebuie să rezolve problema”, după cum se arată în comunicatul MEC făcut public la finele anului trecut.

Cristian Horgos4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor