Ultimatum pentru Sânmartin

Consilierii locali au fost informati miercuri cu privire la situatia datoriilor catre RA Apa Canal (RAAC) ale firmei de gospodarie comunala din Sanmartin. Debitele SCGCL Sanmartin se cifreaza la 12 miliarde lei, iar în rezolvarea problemei s-au implicat deja si Prefectura, respectiv Consiliul Judetean, a anuntat Ioan Ciursas, directorul general RAAC.

Administratia locala a comunei limitrofe s-a angajat sa plateasca o parte a datoriilor pâna în 12 decembrie, iar restul pâna la mijlocul anului viitor. În acest scop, Consiliul Local va prelua serviciul de alimentare cu apa si de canalizare, respectiv va vinde niste spatii si terenuri.

În cazul în care cei din Sanmartinnu-si vor respecta promisiunea, RAAC va sista alimentarea cu apa.

„Presupun ca de data asta Primaria va gasi solutia sa-si achite obligatia”, a afirmat Ioan Ciursas, în opinia caruia s-a ajuns în situatia de fata deoarece SCGCL Sânmartin nu e condusa corespunzator.

„E ridicol”

Solutia gândita de conducerea RAAC nu este pe placul tuturor alesilor. Consilierul Delorean Ioan Iulius a propus ca, pâna în momentul în care regia nu va recupera toate creantele din Sânmartin, sa nu fie debransat nici un restantier oradean.

„Este deja ridicol ceea ce se întâmpla. Nici oradenii nu sunt mai prosti decât cei din Sânmartin”, a afirmat revoltat udemeristul.

Problemele cu Sânmartinul nu se vor rezolva definitiv nici dupa recuperarea integrala a datoriilor catre RAAC, comuna având restante, în valoare de 14 miliarde lei, si fata de CET.

Pengo Zoltan