Ultimele demersuri pentru parcul tehnologic

6Comentarii
Ultimele demersuri pentru parcul tehnologic
Oradea – Investitorul ceh CTP Invest a avut în cursul acestei săptămâni, o întâlnire cu reprezentanţii municipalităţii orădene, pentru a stabili ultimele amănunte cu privire la memorandumul pe care îl va semna cu Primăria Oradea, pentru dezvoltarea unui parc tehnologic, pe o suprafaţă de 140 de hectare.

Investitori importanţi la Oradea

Investiţia CTP Invest, ar putea aduce la Oradea firme ca Hanywell (constructor de motoare de avioane) Quisda (producător de componente de calculatoare) BenQ (producător calculatoare), DHL sau Lufthansa. De altfel, CTP are un portofoliu cu circa 40 de firme cu care lucrează. „Până luni finalizăm propunerea pentru memorandum, iar săptămâna care vine vor fi negociate clauzele finale privind termenul investiţiei, criteriile de adjudecare a terenului pe care va fi construit parcul, obligaţiile lor, obligaţiile noastre”, a declarat Marcel Boloş, director Administraţiei Imobiliare Oradea (AIO). Memorandumul va fi prezentat pe data de 21 februarie Consiliului Local spre aprobare. Potrivit directorului AIO, de la data aprobării în CL a memorandumului, în termen de două săptămâni se vor derula procedurile pentru vânzarea primei parcele de 30 de hectare. „Din toamnă vor începe construcţia primelor clădiri modulare”, a precizat Marcel Boloş.

Cel mai mare din Transilvania

Investiţia CTP Invest la Oradea se va ridica la minim 200 de milioane de euro şi poate ajunge până la 400 de milioane şi 7000 de locuri de muncă. „Va fi cel mai mare parc tehnologic din Transilvania şi va aduce la Oradea companii din industria modernă, din domeniul IT. Proiectul CTP prevede construirea unor clădiri modulare de dimensiuni mici , ceea ce înseamnă că dacă o firmă dă faliment, pleacă şi vine alta în locul ei. Nu depindem de un singur investitor. După 18 ani de activitate în domeniul comerţului, Oradea o să aibă ceea ce are nevoie, producţie, iar pe lângă se vor dezvolta alte sectoare din economia locală”, a conchis şeful AIO.

Tancurile mutate

Prin vânzarea terenului de 140 de hectare, municipalitatea va câştiga 25 de milioane de euro. Preţul negociat cu CTP Invest pentru teren este de 15 euro pe metru pătrat. „Va fi făcut un raport de evaluare al terenului, iar diferenţa dintre suma dată de raport şi cei 15 euro cât au fost ei de acord să ofere va fi considerată ajutor de stat. Asta pentru că Guvernul a aprobat acoradea unui ajutor de 30 de milioane de euro investitorilor strategici, iar CTP Invest nu a solicitat acest ajutor”, a precizat Marcel Boloş. Tot în şedinţa din data de 21 februarie, va fi prezentată o scrisoare deschisă către Guvernul României, prin care Primăria va solicita ca unitatea de tancuri, care este situată pe o parte din parcela de 140 de hectare, să fie mutată. „Avem 360 de hectare în pădure, pe care le putem pune la dispoziţia unităţii de tancuri, să-şi mute depozitele”, a spus directorul AIO.

Georgiana Anghel6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor