Ultimele noutăţi la bacalaureatul 2008

3Comentarii
Ultimele noutăţi la bacalaureatul 2008
DEVA – În data de 12 aprilie, vor fi publicate subiectele examenului de bacalaureat din acest an, în forma finală. Acestea vor putea fi găsite pe site-ul Ministerului Educaţie alături de rezolvările subiectelor de la matematică, fizică şi chimie.

Forma finală a subiectelor a fost modificată, la toate disciplinele punându-se mai mult accentul pe creativitate şi mai puţin pe memorarea unor cunoştinţe. Profesorii cred că nota 5 se va lua cu mai multă muncă decât până acum.

 

Limba şi literatura română este disciplina la care toţi elevii, indiferent de profil, au aceleaşi subiecte, este proba la care apar noutăţi la punctaj. La primul punct, nu se vor mai acorda 40 de puncte, ci 30. Practic, elevii care rezolvă doar acest subiect nu mai pot obţine o notă de promovabilitate. Argumentarea va fi notată tot cu maximum 30 de puncte, faţă de 20, anul trecut.

 

La geografie, elevii vor avea hărţi în care vor trebui să identifice capitale sau ţări europene, în timp ce la istorie elevii vor trebui să pună în valoare cunoştinţele acumulate în toţi cei patru ani de liceu. Subiectele de la bacalaureat se află în dezbatere publică până la 31 martie, timp în care cadrele didactice şi elevii au timp să semnaleze eventualele erori de formulare şi conţinut.

Sanda Bocaniciu3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor