Ultimele vizite la „maşinile” lui Da Vinci

De Camelia Busu
Reactualizat la:
Ultimele vizite la „maşinile” lui Da Vinci
Muzeul Ţării Crişurilor anunţă publicul vizitator că expoziţia interactivă Invenţiile unui geniu. „Maşinile” lui Leonardo da Vinci mai poate fi vizitată doar în această săptămână, până în data de 10 iunie 2018 inclusiv.

Expoziţia este găzduită în noul sediu de pe strada Armatei Române nr. 1/A.

Fiecare model din cadrul expoziţiei este însoţit de o copie a schiţei originale şi de detalii cu privire la aplicaţiile gândite de Leonardo da Vinci pentru fiecare invenţie în parte. Printre cele 45 de piese amintim: bicicleta, ferăstrăul hidraulic, podul mobil, tancul, deltaplanul, şurubul lui Arhimede, planorul etc. Cele 45 de modele nu au fost realizate în timpul vieţii lui Leonardo da Vinci, dar reconstituirile demonstrează că ele sunt perfect funcţionale. În expoziţia de la Oradea, pe o suprafaţă de 400 mp, pot fi văzute machete realizate la scară, din materialele prevăzute în schiţă.

Reamintim programul de funcţionare al muzeului: marţi, joi, sâmbătă: 10.00-15.00; miercuri, vineri, duminică: 10.00-18.00. Grupurile (min.15 persoane, max. 30 persoane) pot intra doar cu programare prealabilă la numărul de telefon şi fax: 0259/479918, între orele 9.00-15.00. Programările se fac din jumătate în jumătate de oră pentru a se evita aglomeraţia, începând cu ora 10.00, iar ultima intrare este permisă cu jumătate de oră înainte de închiderea programului muzeului.

Preţul biletelor: 12 lei – adulţi; 6 lei – elevi, studenţi, pensionari şi 4 lei pentru elevii care vin în cadrul Şcolii altfel (cu hîrtie semnată de către direcţiunea şcolii). Intrarea este gratuită pentru copiii până la 4 ani, copiii din casele de asistenţă socială, veteranii de război, lucrătorii actuali şi pensionarii din reţeaua muzeistică naţională.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !