Ultimul an al Ştrandului Ioşia

14Comentarii
Ultimul an al Ştrandului Ioşia
ORADEA – Deschiderea Ştrandului Ioşia Nord, în 6 aprilie 2007, s-ar putea să fie ultima în această configuraţie. Normele europene impun edililor organizarea spaţiului din zona Ştrandului Ioşia în alt mod. În locul Ştrandul Ioşia Nord se va construi o bază de agrement şi tratament.

Până atunci, orădenii, mai ales pensionarii, aşteaptă cu nerăbdare deschiderea de anul acesta. Gheorghe Sime, administratorul ştrandului, ne-a informat că au fost făcute pregătirile pentru deschiderea de vineri. Au fost vopsite bazinele, au fost înlocuite conductele şi robinetele distruse, au fost igienizate grupurile sanitare. Toată această „cârpeală” a costat RAPAS circa 50.000 de lei.

Biletele de intrare vor costa 4 lei pentru adulţi şi 2,5 lei pentru copii, elevi şi studenţi. În prima zi vor funcţiona două bazine mici şi unul mare.

Viitorul sună bine

Dacă în prezent Ştrandul Ioşia Nord funcţionează la limita minimă a cerinţelor UE, planurile edililor pentru viitorul acestui ştrand sună bine. Potrivit lui Molnar Mihai, directorul tehnic al RAPAS, există o fişă de proiect pentru o Bază de agrement în Ioşia Nord care se va întinde pe o suprafaţă de peste 7 ha, dublu faţă de suprafaţa actuală a ştrandului. „Proiectul este justificat prin uzura şi degradarea din punct de vedere tehnic a construcţiilor şi instalaţiilor din Ştrandul Ioşia Nord”, a declarat Molnar.

Obiectivul va cuprinde o bază de recuperare şi recreere cu toate anexele necesare pentru serviciile furnizate (hotel, restaurant). De asemenea, se vor construi un ştrand acoperit şi unul descoperit, unde se vor putea organiza cursuri de înot. Toate bazinele vor avea un sistem de recirculare a apei şi sistem de încălzire. Nu va lipsi un complex pentru sporturi şi fitness. „Pentru persoanele subvenţionate de Primăria Oradea se va construi o baie socială cu două bazine: unul acoperit şi unul descoperit”, a precizat Molnar Mihai.

Un prim calcul ridică costul investiţiei, care se vrea realizată până în 2010, la 5,5 milioane de euro.

Birta Dan14Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor