Ultimul Tezaur, la Oradea

Formaţia Rapsodia Bihoreană
Formaţia Rapsodia Bihoreană
Ultima intervenţie telefonică în direct a Marioarei Murărescu a avut loc la Oradea, în timpul desfăşurării Tezaurului Folcloric din 15 decembrie 2013.

Conducerea Consiliului Judeţean Bihor şi colectivul Şcolii de Arte „Francisc Hubic” din Oradea îşi exprimă profundul regret pentru trecerea în nefiinţă a doamnei folclorului românesc, Marioara Murărescu şi sunt alături de familia îndoliată.

În ultimii ani, Consiliul Judeţean Bihor şi Şcoala de Arte „Francisc Hubic” alături de orchestra „Rapsodia bihoreană” – dirijor prof. Liviu Buţiu şi Grupul vocal folcloric „Lioara” condus de profesor Antonela Ferche Buţiu, au realizat împreună cu doamna Marioara Murărescu şi Televiziunea Română mai multe spectacole la Oradea, adevărate regale folclorice. Pentru noi constituie un real motiv de mândrie faptul că suntem singura şcoală de arte din ţară care a realizat mai multe Tezaure Folclorice având girul şi beneficiind de încrederea doamnei Marioara Murărescu.

De altfel, Tezaurul Folcloric Jubiliar realizat cu ocazia Sărbătorilor Pascale în 24 aprilie 2013 la Oradea a fost ultimul spectacol care a beneficiat de prezenţa distinsei realizatoare şi prezentatoare Marioara Murărescu.

De asemenea, ultima intervenţie telefonică în direct a avut loc tot la Oradea, în timpul desfăşurării Tezaurului Folcloric de Sărbători din 15 decembrie 2013. Trebuie subliniat faptul că deşi de mai mult timp se afla internată în spital, doamna Marioara Murărescu a organizat şi coordonat întreaga desfăşurare a spectacolului din decembrie. Nu în ultimul rând, menţionăm excelenta colaborare a Şcolii de Arte „Francisc Hubic” din Oradea cu Televiziunea Română, având în permanenţă sprijinul moral, fizic şi material al conducerii Consiliului Judeţean Bihor. Prin aceste spectacole de Tezaur Folcloric, Consiliul Judeţean Bihor şi Şcoala de Arte au încercat să promoveze cât mai multe talente bihorene prin ediţiile „Moştenitorii” şi „Muguri de Tezaur”. Astfel amintim ca un reprezentant de frunte al tinerei generaţii pe Antonela Ferche Buţiu, cea care pregăteşte şi îndrumă cu competenţă profesională Grupul vocal folcloric „Lioara” al şcolii noastre. Iată suficiente argumente să rămânem recunoscători doamnei Marioara Murărescu pentru toate aceste realizări şi să o păstrăm în amintirea noastră ca cel mai preţios prieten al Şcolii de Arte „Francisc Hubic” din Oradea, perpetuând împreună cu Consiliul Judeţean Bihor şi Televiziunea Română aceste spectacole la Oradea, ca o continuare firească a muncii deosebite depuse pe parcursul întregii vieţi.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !